Ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Γιώργου Πεταλωτή, για τις διαρροές σχετικά με εξαγγελία δημοψηφίσματος:

 

Σήμερα κυκλοφορεί μέσω ιστοσελίδων η «είδηση» διαγγέλματος του Πρωθυπουργού μετά το Eurogroup και πιθανότητας διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με την αξιολόγηση και τη συνέχιση ή μη της λιτότητας.

Η κυβέρνηση με τη γνωστή διαδικασία non paper, κατηγορεί τη ΝΔ πως διακινεί ψευδείς ειδήσεις και καταλήγει χαριτολογώντας «η αλεπού εκατό, το αλεπουδάκι εκατόν ένα».

Πέρα από την μεγάλη σημασία ενός τέτοιου θέματος, είναι νωπές και παρούσες ακόμη οι συνέπειες από τη περσινή γελοιοποίηση του θεσμού του δημοψηφίσματος, που με τον τρόπο, τον στόχο, τα πρόσωπα και τον χειρισμό του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησαν τη χώρα λίγο πριν την έξοδο από το ευρώ και την επιβάρυναν εξαιρετικά.

Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, εκείνο όμως που καθίσταται σαφές είναι οτι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στο παιχνίδι των εντυπώσεων, της προπαγάνδας και του μικροκομματισμού, αφού αυτογελοιοποιούνται, εξακολουθούν να μην έχουν κανένα φραγμό. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, της προσθέτουν ακόμη περισσότερα και κάθε φορά πιο επικίνδυνα βάρη.