Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης, μετά την πίεση που ασκήθηκε από  τα Ξανθιώτικα μέσα ενημέρωσης, υποχρεώθηκε να δηλώσει αυτό  που όλοι περίμεναν να πει κρύβοντας όμως την ουσία της όλης προσπάθειας να αποψιλωθεί το καρναβάλι της Ξάνθης που εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχει και στηρίζεται απ όλη την Περιφέρεια.  Λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ΘΡΑΚΗ ο δήμαρχος Κομοτηνής:  «…δεν υπάρχει πόλη στην Ελλάδα που να μην κάνει καρναβαλικές εκδηλώσεις, οπότε και η Κομοτηνή έχει δικαίωμα, όπως και κάθε άλλη πόλη, να κάνει τις δικές της καρναβαλικές εκδηλώσεις. Φροντίσαμε και το τονίζω αυτό, οι δικές μας καρναβαλικές εκδηλώσεις να γίνουν μια εβδομάδα πριν το καρναβάλι της Ξάνθης, ακριβώς για τον λόγο ότι το σεβόμαστε και δεν θέλουμε να φανεί ότι πάμε να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό υπερθέαμα, προκειμένου να τελειώσει η Ξάνθη και να γίνει η Κομοτηνή το brand του καρναβαλιού στην Θράκη». 

Εδώ μάλλον δεν μας τα λέει όλα ο δήμαρχος

Βεβαίως και σαν Δήμος, έχει κάθε δικαίωμα κατά την διάρκεια του καρναβαλιού να κάνει  εκδηλώσεις και να στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία των πολιτιστικών του συλλόγων,  όμως εφ όσον δηλώνει αλληλέγγυος προς το καρναβάλι της Ξάνθης, ενέργειες οι οποίες το αποδυναμώνουν θα έπρεπε να τις είχε αποτρέψει πολύ περισσότερο όταν αυτές οι πρωτοβουλίες δεν είχαν – όπως μας λέει το παρασκήνιο, πολιτιστικό περιεχόμενο αλλά την στήριξη κάποιων επιχειρήσεων.

Είναι επίσης θεμιτό ο δήμαρχος Κομοτηνής να στηρίζει τους επαγγελματίες – ψηφοφόρους της πόλης του, όχι όμως βάζοντας τον μανδύα του πολιτισμού.

Οι σύλλογοι της Ξάνθης δεν αρνήθηκαν την στήριξη καμιάς πολιτιστικής πρωτοβουλίας όπου και όταν  τους ζητήθηκε όμως, αυτό είναι άλλο και άλλο είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου στα επιχειρηματικά σχέδια επαγγελματιών της Κομοτηνής.