Ισχυρές αντιδράσεις υπάρχουν από την πλειονότητα των καρναβαλικών συλλόγων που συμμετέχουν στις ΘΛΕ και αιτία είναι  η ανακοίνωση του κέντρου πολιτισμού για την συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής με θέμα την στήριξη ή όχι των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Κομοτηνής.

Στην δήλωση του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ξεκαθαρίζει ότι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι και το Κέντρο Πολιτισμού της Ξάνθης στηρίζουν το καρναβάλι της Ξάνθης.

Είναι γεγονός ότι η αδελφοποίηση με έναν μακρινό δήμο όπως αυτού του Ωραιοκάστρου προβάλλει την Ξάνθη στην ευρύτερη περιοχή. Όμως, άλλο το Ωραιόκαστρο και άλλο η Κομοτηνή. «Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και η Οργανωτική Επιτροπή, στηρίζουν χρόνια τώρα εθελοντικά και συμβάλλουν στις ΘΛΕ και το καρναβάλι της Ξάνθης και το κάνουν γνωστό σε όλο τον κόσμο και με την συμμετοχή συλλόγων διπλανών δήμων».

Με αυτήν την λιτή του δήλωση ο Δήμαρχος Ξάνθης ξεκαθαρίζει το τοπίο και στέλνει το σχετικό μήνυμα σε όλους τους εμπλεκομένους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν γνωρίζουμε αν το αίτημα έγινε από επίσημο φορέα όπως τον δήμο Κομοτηνής οπότε το Κέντρο Πολιτισμού υποχρεωτικά το φέρνει στην Οργανωτική Επιτροπή,  διαφορετικά κακώς τίθεται θέμα στην Οργανωτική με αίτημα, αν τέθηκε, κάποιου ιδιώτη ή συλλόγου ο οποίος επιθυμεί μεμονωμένα να στηρίξει το καρναβάλι της γειτονικής πόλης.

«Σας καλούμε στην Οργανωτική Επιτροπή των Καρναβαλικών συλλόγων, που θα

πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 15

Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30, με θέμα την αποδοχή ή μη της συμμετοχής

μας στο καρναβάλι του Δ. Κομοτηνής.

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Πλατεία Ματσίνη, Ξάνθη 67100. Τηλ. 2541073640»