«το ΔΝΤ στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για το μέγεθος του πλεονάσματος το 2019, αλλά το χρησιμοποιεί για να σπρώξει την Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις για το αφορολόγητο και το συνταξιοδοτικό. Κι αυτό όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα ολοκλήρωσε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό», ανέφερε o Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνομιλώντας με δημοσιογράφους εκφράζοντας κάτι σαν παράπονο για το «κακό» ΔΝΤ που παίζει με ζαβολιές κατά των συμφερόντων της Ελλάδος θαρρείς και η Ελλάδα που ναι μεν είναι ένα καλό παιδί, αλλά αυτοί οι κακοί του ΔΝΤ και των Θεσμών δεν το παίζουν επειδή είναι ζαβολιάρηδες.

Ακούγοντας ο Έλληνας πολίτης έναν υπουργό να κλαψουρίζει αντί να ορθώνει πολιτικές προστασίας των συμφερόντων των πολιτών, το λιγότερο που μπορεί να νοιώσει ο πολίτης είναι ανασφάλεια και φόβο για το αύριο που του ξημερώνει.

Αλήθεια τι πίστευε ο κ. Τσακαλώτος μαζί με τους ομοίους του όταν ανέλαβε την εξουσία και την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, ότι αυτοί που δάνεισαν τα χρήματα τους, θα του επέτρεπαν να περάσει τον κυβερνητικό του βίο με στοργή και αγάπη;

Ακόμη δεν συνειδητοποίησε ο κ. Υπουργός ότι όταν μπαίνεις στον πόλεμο πολεμάς διαφορετικά κάθεσαι στην γωνία και παραδίνεις τις τύχες των πολιτών που εσύ έχεις την ευθύνη να διοικήσεις στα χέρια και τις ορέξεις του δανειστή-κατακτητή σου;

Ίσως κατάλαβε λίγο αργά ο κ. Τσακαλώτος ότι έχει να κάνει με σκληρούς αντιπάλους οι οποίοι όντως προστατεύουν τα συμφέροντα και τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών τους, σε αντίθεση με αυτόν και των ομοίων του που βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Και όπως δείχνουν τα πράγματα, στην προκειμένη περίπτωση, το μόνο καλό που μπορεί να κάνει αυτήν την περίοδο ο κ. Τσακαλώτος, είναι να πάει στο σπίτι του και να αφήσει άλλους ποιο ικανούς στο πόδι του γιατί ετούτος μάλλον δεν είναι σε θέση, παρ όλο που είναι οικονομολόγος, να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα.