Μία ξεχασμένη ιστορία έρχεται στην επιφάνεια και ένα ρεπορτάζ της Xanthitimnes.gr που ανέδειξε την πλευρά των παλινοστούντων οι οποίοι διέμεναν σε σπίτια που πλήρωνε το κράτος και το Περιφερειακό ταμείο όπου οι ιδιοκτήτες αναγκάζονταν να κάνουν έξωση στους παλινοστούντες.

Τώρα η Λαϊκή Ενότητα με επερώτηση της στον περιοφερειάρχη αναδεικνύει την άλλη πλευρά του νομίσματος και ορθώς πράττει αφού το κράτος μπαταχτσής δεν πληρώνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι έχουν νοικιάσει τα σπίτια τους στους παλινοστούντες. Είναι απορίας άξιο του τι θα απαντήσει ο περιφερειάρχης. Αναμένετε με ενδιαφέρον η απάντηση του.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 κ. Χ. ΜΕΤΙΟ

           

 

 

Ακόμη μία φορά το Κράτος είναι μπαταχτσής??

Έντονη είναι η δυσφορία και η αγανάκτηση  κατοίκων της Θράκης από τη συνεχιζόμενη  αδιαφορία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών , αλλά και του Περιφερειακού Ταμείου, του οποίου είναι στην  αρμοδιότητα  η  καταβολή των  ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων , που έχουν συνάψει σύμβαση μίσθωση και  στα οποία διαμένουν Ομογενείς Παλιννοστούντες.

 

Συγκεκριμένα οφείλεται η καταβολή ενοικίων για  τα έτη 2014 , και  2016 , ενώ  δόθηκε ένα πολύ μικρό ποσό , έναντι για το έτος 2015.

Τονίζουμε ότι  σήμερα είμαστε είδη στο τέλος Φεβρουαρίου του 2017 και    διακόσιοι πενήντα  περίπου  ιδιοκτήτες – εκμισθωτές  , πολίτες της Περιφέρεια μας μένουν απλήρωτοι , ενώ το  κράτος τους αναγκάζει  στις φορολογικές τους δηλώσεις να προσμετρούν τα έσοδα από τα υποτιθέμενα ενοίκια και να καταβάλουν τους αντίστοιχους φόρους.

 

ΕΠΕΡΩΤΑΤΕ :   Ο  κ. Περιφερειάρχης

 

 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί  άμεσα και πια μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια  ώστε:

Το Περιφερειακό Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην  καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων τους δικαιούχους ιδιοκτήτες.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ