Και ξαφνικά εκεί που είχαμε ξεχάσει όλοι τι ακριβώς είναι δημοκρατία, ήρθε ο «προοδευτικός» Ν. Ανταμπούφης να κάνει μαθήματα δημοκρατίας «άνευ διδασκάλου». Ο Νίκος Ανταμπούφης με ανοιχτή του επιστολή υπενθυμίζει στους καρναβαλιστές της Ξάνθης τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνουν για να μην χαρακτιριστούν φασίστες.

Εκεί που ο πυρετός ανεβαίνει μεταξύ των συλλόγων και του Κέντρου πολιτισμού, για να ετοιμαστούν όλοι έγκαιρα για τις εκδηλώσεις των ΘΛΕ και ο χρόνος μετρά αντίστροφα και όλοι τρέχουν και δεν  φτάνουν με την «καρναβαλική Δημοκρατία» στο ναδίρ  νάσου εμφανίζεται ο Ν. Ανταμπούφης με μία δημοκρατία «άνευ διδασκάλου»;  να  λέε ούτε λίγο ουτε πολύ στους καρναβαλιστές, να μην πάνε στον Δήμο  Ωραιόκαστρου γιατι ο εκεί Δήμαρχος είναι φασίστας και θα κολήσουν, λέει, το μικρόβιο του φασισμού και οι καρναβαλίστές της Ξάνθης αν πάνε να συμμετάσχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η δημοκρατία του Ν. Ανταμπούφει συνάδει με την δημοκρατία που μέχρι τώρα πορεύεται ο ίδιος, αλλά κρίνοντας από το κείμενο του στο οποίο έμμεσα λέει στους πολίτες της Ξάνθης – καρναβαλιστές – να μην κάνουν κάτι που δεν συνάδει με τα δικά του πιστεύω, έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι μία διαφορετικά δημοκρατία που μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει.

Μάλλον πλησιάζουν εκλογές και δεν είναι βεβαιος αν ο ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίξει, για αυτό ίσως στην ανοιχτη του επιστολή, εμφανίζεται ΣΥΡΙΖότερος των ΣΥΡΙΖΑΙων.