Όπως σημείωσε η Ελλένη Κίτσου πρόεδρος Ε.Σ.Υ. Ξάνθης ο ακριβής τρόπος ανάδειξης των υποψηφίων βουλευτών της Ελλήνων Συνέλευσης δεν έχει ακόμη αναδειχθεί περιγράφοντας  σε αδρές γραμμές την  σκέψη της που είναι και σκέψη των κεντρικών των Ε.Σ.Υ.

Αναλυτικότερα η κ. Κίτσου φέρνοντας σαν παράδειγμα την Ε.Σ.Υ Ξάνθης λέγοντας  ότι ο νομός Ξάνθης  μετρά αυτή την στιγμή 5 γραφεία όπου το κάθε γραφείο έχει τα στελέχη του.

Οι υποψήφιοι βουλευτές θα προκύψουν μέσα από εσωτερικές διαδικασίες με κύριο τρόπο αυτό της κλήρωσης, ένα σύστημα που όπως υποστηρίζει η κ. Κίτσου με βάση την αρχαιότητα, είναι το δικαιότερο στην λογική πάντοτε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ίσοι και για να απογευχθούν τα «κολητηλίκια» και οι «γνωριμίες» όπως συμβαίνει στα άλλα κόμματα. «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον τρόπο ανάδειξης και συμπεριφοράς των άλλων κομμάτων. Εμείς θα κινηθούμε με δικαιοσύνη και στην ανάδειξη των πρώτων, μεταξύ των ίσων».

Ακολούθως η κ. Κίτσου συνέχισε την σκέψη της ως προς την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων στην Ε.Σ.Υ Ξάνθης.

Το κάθε γραφείο θα προτείνει τους υποψηφίους και μεταξύ των υποψηφίων όλων των Ε.Σ.Υ της Ξάνθης θα κληρωθούν όσοι προβλέπει ο εκλογικός νόμος και όλα τα μέλη θα συνδράμουν χωρίς αποκλεισμούς στον προεκλογικό αγώνα υπέρ όλων των υποψηφίων «Σε σημείο μάλιστα που ούτε ο Άρτεμης Σώρας να μπορεί να «προοθήσει» κανέναν».

Τελικό συμπέρασμα από όλη την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του ίδιου του Αρτέμη Σώρα είναι η συμμετοχή του στην Εθνική πολιτική σκηνή.

Δεν πείραμε απάντηση από την κ. Κίτσου πότε θα ολοκληρωθεί η εικόνα με δεδομένο ότι οι εξελίξεις τρέχουν και πιθανώς να προκυρηχθούν οι εκλογές και να μην έχουν ακόμη καταρτησθεί τα ψηφοδέλτια.