Συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (1-2-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Ινδίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

 

 

  Σύλληψη 58χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα 

 

Κατασχέθηκαν 352 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

 

Συνελήφθη χθες (1-2-2017) το πρωί, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο, διότι, τον εντόπισαν να κατέχει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, 352 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

 

 Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (1-2-2017) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάριου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 45 και 34 ετών και δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 29 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας υπήκοος Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις αλλοδαπούς, διότι οι δύο από αυτούς, ηλικίας 29 και 21 ετών, μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας και τους επιβίβασαν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο αλλοδαποί.

 

Κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 6 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.