Μπορεί ο Υπουργός κ. Βίτσας να ακύρωσε την συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματίσει με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου και θα μετέφεραν με την σειρά τους στον λαό της Ξάνθης την κυβερνητική πολιτική, όμως δεν μπόρεσε να κρυφτεί από τους αγρότες.

Φυσιολογικά ο κ. Βίτσας θα απαντούσε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που άπτονται  στα χιλιάδες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες. Όμως προτίμησε να την ακυρώσει την συνέντευξη τύπου. Άλλωστε, τι θα μπορούσε να πει ο κ. Βίτσας για μία ανερμάτιστη πολιτική που την βιώνουν στο πετσί τους καθημερινά οι πολίτες, όπως οι αγρότες, οι οποίοι  παρουσία των δύο βουλευτών της Ξάνθης παρέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι   αγρότες της Ξάνθης βρέθηκαν  με τρακτέρ  να διαμαρτύρονται έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Υπουργός συνομίλησε με μία αντιπροσωπεία αγροτών όπου και δέχτηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας καθώς και τις προτάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων τους που είναι και η αιτία που κλείνουν τους δρόμους με τα τρακτέρ τους.

Ο κ. Βίτσας δεσμεύθηκε ότι θα το μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό στο Υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες της Περιφέρειας για το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που τους αφορά.

Οι αγρότες διαλύθηκαν ήσυχα.