-ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

-ΚΟΜΟΤΗΝΗ:  ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

 

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ που λέει ότι θα διαθέσει στους οικισμούς Ρωμά της Ορεστιάδος  ένα κονδύλι ύψους 615.000 ευρώ για να κάνει πεζοδρόμια, την στιγμή που μόλις δύο βήματα από το κτίριο της Περιφέρειας οι Ρωμά στο χώρο του «Ασά μαχαλά» ζούνε αγκαλιά, άνθρωποι και ποντίκια. Ένα μαχαλάς που  έκανε την Θράκη γνωστή σε όλο το Πανελλήνιο.

Η «φαβέλα» όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης, είναι μία ανάσα δρόμος από εκεί που διοικείται η Περιφέρεια.

Ο κ. Μέτιος δεν την άκουσε;

Δεν την είδε στην τηλεόραση;

Αλήθεια ποιες είναι οι προτεραιότητες των διοικούντων σε αυτόν τον τόπο;

Σίγουρα χρειάζονται και τα πεζοδρόμια όταν υπάρχουν οι δρόμοι και ο σχεδιασμός, όμως δίπλα του, μία ανάσα δρόμος, οι συνθήκες διαβίωσης των Ρωμά είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτες.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι θέμα κωδικών και μελέτης και λόγω γραφειοκρατίας αδυνατεί η περιφέρεια να μεταφέρει πόρους από το έργο πεζοδρόμησης οικισμού των Ρωμά στην Ορεστιάδα για την Κομοτηνη.

Μήπως όμως αντί να αναλίσκεται ο κ. Μέτιος σε ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών στην Ορεστιάδα να προσπαθούσε αυτός και οι επιτελείς του να μεταφέρουν αυτό το κονδύλι στα παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

 

 

Ένταξη της Πράξης «Βελτίωση Υποδομών Χώρων Διαβίωσης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (Ρομά) Ορεστιάδας», προϋπολογισμού 615.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020»

 

Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Πράξη «Βελτίωση Υποδομών Χώρων Διαβίωσης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (Ρομά) Ορεστιάδας», προϋπολογισμού 615.433,69 ευρώ, εντάχθηκε ως νέο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020».

Η πράξη αφορά στην βελτίωση των υποδομών των χώρων διαβίωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Ρομά) στην πόλη της Ορεστιάδας, και πιο συγκεκριμένα, στις περιοχές Σαγήνης και Κλεισσούς όπου θα γίνει τοποθέτηση νέων πεζοδρομίων, ανακατασκευή φρεατίων ύδρευσης-αποχέτευσης, ασφαλτόστρωση καθώς και κατασκευή κεντρικού δικτύου αποχέτευσης.