Έχουμε γράψει επανειλημμένως οτι η Αθήνα δεν ασχολείται με κανένα πρόβλημα της Περιφέρειας αι ειδικότερα της Θράκης και κυρίως του Έβρου που οι πολίτες της έχουν χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη τους.

Τρανταχτό παράδειγμα με τους λιμενικούς οι οποίοι αν και υπηρετούν στην Σαμοθράκη μία τοποθέτηση πρώτης γραμμής έχουν την ίδια μοριοδότηση με αυτούς που υπηρετούν στο Κνετρικό Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης προκαλώντας στα στελέχη της πρώτης γραμμής την αίσθηση αδικίας.

Αυτό ακριβώς θέλει να τονίσει και να λυθεί ο βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης παραθέτοντας το σχετικό ερώτημα στόν αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας. 

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Αν. Δημοσχάκης, την οποία συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Λέσβου και Αναπλ. Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Βλάσης, σχετικά με το γεγονός ότι για τις τοποθετήσεις – μεταθέσεις του Λιμενικού Σώματος στη Θράκη επικρατεί διαφορετική λογική, σε σύγκριση με ό,τι ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.

Στην Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι η υπηρεσία στη Σαμοθράκη θεωρείται ως υπηρεσία υπαγόμενη στην Αλεξανδρούπολη, με αποτέλεσμα η καταμέτρηση των μορίων να είναι η ίδια, χωρίς να παρέχεται κάποιο μπόνους στη μοριοδότηση, όπως ισχύει σε παρόμοιας κατηγορίας περιοχές της χώρας.

Επίσης τονίζεται ότι παρατηρείται το φαινόμενο στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και στις υφιστάμενές του Υπηρεσίες, όπως του Πόρτο Λάγος και της Σαμοθράκης, να μετατίθενται στη συνέχεια πάλι σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου (όπως τη Χάλκη, την Τήλο και τη Σάμο), αν και υπηρέτησαν σε δύσκολες Υπηρεσίες της Θράκης, καθόσον δεν υπάρχει σχετική διαβάθμισή τους.

Παράλληλα, υπάρχουν ζωντανά παραδείγματα για στελέχη που μετατίθενται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, από άλλες Υπηρεσίες της χώρας, και στη συνέχεια, μετά από κάποιο χρόνο, μετατίθενται για δεύτερη φορά σε υφισταμένες του Υπηρεσίες (Σαμοθράκη, Πόρτο Λάγος), χωρίς να τυγχάνουν επιπλέον μορίων γι’ αυτή τη δυσμενή μεταχείρισή τους.

Οι Βουλευτές ρωτάνε αν προτίθεται το Υπουργείο να αλλάξει το καθεστώς της μοριοδότησης στο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης κι αν θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν προκληθεί από την εφαρμογή του Καλλικράτη στο Λιμενικό Σώμα.