«Δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, στη δευτερολογία του στη Βουλή, σήμερα, Τετάρτη  18 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο τονίζοντας: «Απολύσεις η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει. Θα γίνει μια απόλυση: Η δική σας από τον ελληνικό λαό. Και θα γίνει πολύ σύντομα».

Για το θέμα των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε  την Κυβέρνηση να μην αγνοεί «τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου»και κάλεσε τους Υπουργούς «να μην παρεμβαίνουν στο έργο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δίνοντας κατευθύνσεις».

«Υπογράψατε κ. Τσίπρα το 3ο πρόγραμμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:«Εσείς που μιλούσατε για μονομερείς ενέργειες συμβιβαστήκατε με τις πιο σκληρές απαιτήσεις των πιστωτών … Η προηγούμενη Κυβέρνηση έκανε μονομερείς ενέργειες σωστά και μελετημένα. Εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά από 5 μέρες στέλνατε επιστολές μετάνοιας».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ψεύδεται όταν μιλάει για 13η σύνταξη και διάβασε σχετικό απόσπασμα από την επιστολή προς τους θεσμούς στην οποία ο Τσακαλώτος αναφέρει: «Όσον αφορά το σχετικό επίδομα, παρακαλώ σημειώστε ότι ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δηλώσει δημόσια ότι αυτή είναι μια παροχή που δόθηκε μια φορά και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ένα μόνιμο χαρακτηριστικό της φορολογικής μεταρρύθμισης».

Για τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε:«Μιλήσατε για χαμηλότερη σύνταξη 384 ευρώ. Αλλά ξεχάσατε να πείτε ότι η σύνταξη αυτή ξεκινάει το 2031. Σε 14 χρόνια από σήμερα!».

Υπογράμμισε, ακόμη ότι επί ημερών του κ. Τσίπρα η ασφαλιστική εισφορά έγινε 27%, οι τιμές πρώτων υλών αυξήθηκαν από την άνοδο του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια, αυξάνοντας το κόστος για τους αγρότες, ενώ καταργήθηκε η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι προτελευταία στην Ευρώπη στην απορρόφηση κονδυλίων για την αγροτική ανάπτυξη και επανέλαβε: «Δεν έχετε σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».