ΤΑΣΗ:

Δημόσιο ευχαριστήριο δωρητών μηνών Ιουνίου, Ιουλίου  κα...
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κομισιόν απάντησε για το θέμα που “δεν γνώριζ...
Εκτός τόπου και χρόνου το «γκουβέρνο»...
Τέμπη: Πώς ένα Δυστύχημα Έγινε Πολιτικό Κουβάρι Η ανάδε...
Προσυνέδριο ΟΝΝΕΔ στην Κομοτηνή: «Περιφερειακή Ανάπτυξη...
Διαφήμιση
Xanthitimes.gr - Νέα και Ειδήσεις από την Ξάνθη
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΕΝΘΕΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”

Επιλέξτε Σελίδα

Χυλωμένη φασολάδα

17 Ιαν. 2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 0 |

Χυλωμένη φασολάδα

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι (με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χυλωμένη φασολάδα με πυκνό ζωμό, πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ νόστιμη!

Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Για να γίνει τέλεια η φασολάδα και να μην διαλύονται τα όσπρια, αλλά να χυλώσουν χωρίς όμως να λιώσουν, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. 

Ο ντοματοπελτές έτσι (σοταρισμένος), βγάζει όλα τα αρώματά του και δίνει απίστευτη γεύση και νοστιμιά!

Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο.

Για να χυλώσει η φασολάδα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με ελιές και ταραμοσαλάτα.

Για να μάθετε πώς να επιλέγετε τα καλύτερα όσπρια, πώς να βράζουν σωστά χωρίς να λιώνουν και πώς να χυλώνουν τέλεια, διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για τα όσπρια.

Μερίδιο:

Τιμή:

Προηγούμενος“Σμύρνη μου Αγαπημένη” Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΕπόμενοΒ. Κικίλιας: Ας μην υποτιμούν στην Κυβέρνηση τη νοημοσύνη των πολιτών, που υποφέρουν από την ανικανότητά τους.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 4.000 δέντρα φυτεύτηκαν στην Ευκαρπία

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 4.000 δέντρα φυτεύτηκαν στην Ευκαρπία

3 Φεβρουαρίου 2016

Ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφάλωσαν στον πύργο ψύξης του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Κοζάνης

Ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφάλωσαν στον πύργο ψύξης του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Κοζάνης

10 Δεκεμβρίου 2015

Η ΞΑΝΘΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ  ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΞΥΛΑ

Η ΞΑΝΘΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΞΥΛΑ

3 Νοεμβρίου 2016

Το “χάκινγκ” του αιώνα

Το “χάκινγκ” του αιώνα

16 Δεκεμβρίου 2016

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Ιανουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« Δεκ   Φεβ »

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημόσιο ευχαριστήριο δωρητών μηνών Ιουνίου, Ιουλίου  και  Αυγούστου 2025
  • ΣΥΡΙΖΑ: Η Κομισιόν απάντησε για το θέμα που “δεν γνώριζε” ο πρωθυπουργός
  • Εκτός τόπου και χρόνου το «γκουβέρνο»
  • Τέμπη: Πώς ένα Δυστύχημα Έγινε Πολιτικό Κουβάρι Η ανάδειξη μιας τραγωδίας σε εθνικό και πολιτικό ζήτημα
  • Προσυνέδριο ΟΝΝΕΔ στην Κομοτηνή: «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Νεανική Επιχειρηματικότητα»
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  • Ηχηρό μήνυμα για ασφαλείς και βιώσιμες μετακινήσεις, από τους νέους και τις νέες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Χαμηλή πίεση στο δίκτυο της ΔΕΥΑΞ λόγω εργασιών
  • Φίλιππος Δροσερού – Παύλος Μελάς Κουτσού ένα παιγνίδι για γερά νεύρα
  • ΑΟΞ – Θερμαϊκός 4-0

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων

  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

xanthitimes.gr

  • Διεύθυνση: ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 33, ΞΑΝΘΗ Τ.Κ. 67100
  • Α.Φ.Μ. 046578509 / Δ.Ο.Υ. ΞΑΝΘΗΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  2541073116
  • ΚΙΝΗΤΟ: 6936646455
  • Email: info@xanthitimes.gr
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κατασκευή - Φιλοξενία: JustWeb.gr - JustHost.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχιΔιαβάστε περισσότερα