ΤΑΣΗ:

Εξιχνιάστηκαν -11- διαρρήξεις οχημάτων που διαπράχθηκαν...
Συγχαρητήριο μήνυμα για τις επιτυχίες αθλητών και αθλητ...
Θάνος Μαυροδής Εικαστικές Συναντήσεις στο Ίδρυμα Δημητρ...
Συνάντησης με Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ...
Διαφήμιση
Xanthitimes.gr - Νέα και Ειδήσεις από την Ξάνθη
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΕΝΘΕΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”

Επιλέξτε Σελίδα

Χυλωμένη φασολάδα

17 Ιαν. 2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 0 |

Χυλωμένη φασολάδα

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι (με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χυλωμένη φασολάδα με πυκνό ζωμό, πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ νόστιμη!

Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Για να γίνει τέλεια η φασολάδα και να μην διαλύονται τα όσπρια, αλλά να χυλώσουν χωρίς όμως να λιώσουν, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. 

Ο ντοματοπελτές έτσι (σοταρισμένος), βγάζει όλα τα αρώματά του και δίνει απίστευτη γεύση και νοστιμιά!

Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο.

Για να χυλώσει η φασολάδα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με ελιές και ταραμοσαλάτα.

Για να μάθετε πώς να επιλέγετε τα καλύτερα όσπρια, πώς να βράζουν σωστά χωρίς να λιώνουν και πώς να χυλώνουν τέλεια, διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για τα όσπρια.

Μερίδιο:

Τιμή:

Προηγούμενος“Σμύρνη μου Αγαπημένη” Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΕπόμενοΒ. Κικίλιας: Ας μην υποτιμούν στην Κυβέρνηση τη νοημοσύνη των πολιτών, που υποφέρουν από την ανικανότητά τους.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

σχετικές αναρτήσεις

Συντήρηση και ευπρεπισμός της πόλης της Ξάνθης

Συντήρηση και ευπρεπισμός της πόλης της Ξάνθης

8 Νοεμβρίου 2016

Πρόσκληση σεμιναρίου ναυτικού ομίλου Καβάλας. Για να μην “μείνετε” στην θάλασσα

Πρόσκληση σεμιναρίου ναυτικού ομίλου Καβάλας. Για να μην “μείνετε” στην θάλασσα

22 Φεβρουαρίου 2016

Στήνουν μπλόκο στο Θούριο οι αγρότες-συμβολική κατάληψη στην Πειραιώς

Στήνουν μπλόκο στο Θούριο οι αγρότες-συμβολική κατάληψη στην Πειραιώς

3 Φεβρουαρίου 2017

Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Τοπείρου

Συνεδριάζει η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Τοπείρου

25 Ιουλίου 2016

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Ιανουάριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« Δεκ   Φεβ »

Πρόσφατα άρθρα

  • Εξιχνιάστηκαν -11- διαρρήξεις οχημάτων που διαπράχθηκαν σε παραλιακές περιοχές της Καβάλας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας
  • (χωρίς τίτλο)
  • Συγχαρητήριο μήνυμα για τις επιτυχίες αθλητών και αθλητριών από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2025
  • Θάνος Μαυροδής Εικαστικές Συναντήσεις στο Ίδρυμα Δημητράκη
  • Συνάντησης με Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Μιχ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
  • Τι προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την καύση απορριμμάτων – Πρόταση για Ξάνθη ή Ροδόπη;
  • Πατριωτισμός στα λόγια – εγκατάλειψη στην πράξη: Η Θράκη και η Δημόσια Παιδεία στο στόχαστρο
  • Συνελήφθησαν -3- διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
  • Αναμόρφωση του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ 5/8/2028

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων

  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

xanthitimes.gr

  • Διεύθυνση: ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 33, ΞΑΝΘΗ Τ.Κ. 67100
  • Α.Φ.Μ. 046578509 / Δ.Ο.Υ. ΞΑΝΘΗΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  2541073116
  • ΚΙΝΗΤΟ: 6936646455
  • Email: info@xanthitimes.gr
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κατασκευή - Φιλοξενία: JustWeb.gr - JustHost.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχιΔιαβάστε περισσότερα