ΤΑΣΗ:

Preview:ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΔΕΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ/ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...
Το ρήγμα που ισοπέδωσε την Ξάνθη το 1829 «ξύπνησε» ξανά...
Όταν το κράτος πουλάει τις υπηρεσίες του τις πουλάει πα...
Η πρόταση του Μελισσόπουλου έπιασε τόπο...
Διαφήμιση
Xanthitimes.gr - Νέα και Ειδήσεις από την Ξάνθη
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΕΝΘΕΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”

Επιλέξτε Σελίδα

Χυλωμένη φασολάδα

17 Ιαν. 2017 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 0 |

Χυλωμένη φασολάδα

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι (με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χυλωμένη φασολάδα με πυκνό ζωμό, πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ νόστιμη!

Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Για να γίνει τέλεια η φασολάδα και να μην διαλύονται τα όσπρια, αλλά να χυλώσουν χωρίς όμως να λιώσουν, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. 

Ο ντοματοπελτές έτσι (σοταρισμένος), βγάζει όλα τα αρώματά του και δίνει απίστευτη γεύση και νοστιμιά!

Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο.

Για να χυλώσει η φασολάδα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με ελιές και ταραμοσαλάτα.

Για να μάθετε πώς να επιλέγετε τα καλύτερα όσπρια, πώς να βράζουν σωστά χωρίς να λιώνουν και πώς να χυλώνουν τέλεια, διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για τα όσπρια.

Μερίδιο:

Τιμή:

Προηγούμενος“Σμύρνη μου Αγαπημένη” Παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΕπόμενοΒ. Κικίλιας: Ας μην υποτιμούν στην Κυβέρνηση τη νοημοσύνη των πολιτών, που υποφέρουν από την ανικανότητά τους.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

σχετικές αναρτήσεις

Hμερίδα: «Γνωρίζοντας τα άγρια μανιτάρια της Ροδόπης»

Hμερίδα: «Γνωρίζοντας τα άγρια μανιτάρια της Ροδόπης»

26 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία για τον Ήρωα Κύπριο Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου

Ομιλία για τον Ήρωα Κύπριο Αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου

4 Μαρτίου 2016

Τούρκοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην Ρόδο; Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ

Τούρκοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην Ρόδο; Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ

20 Ιουλίου 2016

ΙΝΕ ΓΣΕΕ «Οι εξελίξεις στον κλάδο του Τουρισμού / Επισιτισμού

ΙΝΕ ΓΣΕΕ «Οι εξελίξεις στον κλάδο του Τουρισμού / Επισιτισμού

11 Οκτωβρίου 2015

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων

  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

xanthitimes.gr

  • Διεύθυνση: ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 33, ΞΑΝΘΗ Τ.Κ. 67100
  • Α.Φ.Μ. 046578509 / Δ.Ο.Υ. ΞΑΝΘΗΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  2541073116
  • ΚΙΝΗΤΟ: 6936646455
  • Email: info@xanthitimes.gr
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κατασκευή - Φιλοξενία: JustWeb.gr - JustHost.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.