Μ. Μίκογλου: «Δεν λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα από την αγορά»

 

Προβληματίζει τους επαγγελματίες της Ξάνθης το άνοιγμα των καταστημάτων της πόλης μας τις Κυιρακές και βρίσκει πολλούς επαγγελματίες αντίθετους με την κεντρική απόφαση του κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας των μικρών επιχειρήσεων έναντι των  πολυεθνικών είναι άνισος και πολλές φορές  αθέμιτος, κατά την γνώμη του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, όταν π.χ. πολυεθνικές κάνουν εκπτώσεις σε είδη, μόνο τις Κυριακές, αντιλαμβάνεται, πλέον ο καθένας την δυσκολία να ανταπεξέλθουν οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις της Ξάνθης αλλά και την προσπάθεια να υιοθετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα το άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές.

 

Σε συζήτηση που είχαμε νωρίς το πρωί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Μίμη Μίλκογλου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ανοίξει το κατάστημα του, υπολόγισε ότι το ποσοστό που άνοιξε σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου είναι μεταξύ 5 έως 10%.

Όπως ο ίδιος σημείωσε το πρόβλημα της αγοράς της Ξάνθης δεν είναι αν θα ανοίξει μία Κυριακή ή όχι. Αλλού είναι τα προβλήματα και οι συναντήσεις στα πλαίσια της ΟΕΒΕ Θράκης, αυτόν τον σκοπό έχουν.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να βρεθούνε λύσεις για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ξάνθης και αυτές αναζητείτούνται.

«Κάποτε η Ξάνθη έσφυζε από ζωή, δυστυχώς, κακές πολιτικές επιλογές συρρίκνωσαν την αγοραστική δύναμη των πολιτών με το γνωστό αποτέλεσμα.  Πρέπει να «πέσει» χρήμα στην αγορά. Διαφορετικά θα λέμε τα ίδια και τα ίδια».

Στην συνέχεια της συζήτησης βγήκε το συμπέρασμα ότι ίσως οι επαγγελματίες πρέπει να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση για να ενωθούν με βάση  τα κοινά συμφέροντα, γιατί όπως φαίνεται, η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, δεν είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα των επαγγελματιών.

Τέλος, μιλώντας για τις εκπτώσεις και την αναμονή μιας κάποιας ανάσας στους επαγγελματίες της πόλης , η αγορά της Ξάνθης με την έναρξη των εκπτώσεων, έπεσε πάνω στην κακοκαιρία. Ο κ. Μίλκογλου, ευελπιστεί ότι «κάτι θα γίνει» το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τέλους Φεβρουαρίου που θα διαρκέσουν οι εκπτώσεις.