ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Με λύπη μας, αλλά και αναμενόμενα, είδαμε σε πρόσφατή ερευνά και οι τρεις βουλευτές του νομού να φιγουράρουν στους 50 άλαλους της βουλής!

Από το Σεπτέμβριο του 2015, εδώ και 15 μήνες κοντά οι βουλευτές μας έχουν πάρει το λόγο στην βουλή, 2 φορές ο κ. Στογιαννίδης και από 3 φορές ο κ. Γιαννακίδης και ο κ. Ζειμπέκ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και διεξήχθησαν οι τελευταίες εθνικές εκλογές έως σήμερα έχουν περάσει από το Κοινοβούλιο πλήθος νομοθετικών πρωτοβουλιών. Εκτός από τις δεκάδες κυρώσεις συμβάσεων και συμφωνιών η Βουλή έχει ψηφίσει σημαντικότατα νομοσχέδια.

Τη δέσμη μέτρων που αφορούσαν το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, τον εκλογικό νόμο, το ασφαλιστικό, την αξιοποίηση του Ελληνικού, την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κα.

Αν και πολλά από τα νομοθετήματα έχουν «περάσει» με συνοπτικές διαδικασίες υπάρχει πάντα ανοχή σε όσους θελήσουν να πάρουν το λόγο. Παρά ωστόσο το πλούσιο νομοθετικό έργο υπάρχουν βουλευτές –οι περισσότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ- που αρέσκονται να ακούν αντί να μιλούν. Οι βουλευτές μας λοιπόν είναι πρωταθλητές στο να ακούν στο κοινοβούλιο.

Κοινώς στους μήνες αυτούς του 3ου Μνημονίου, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας οδήγησε με όλους τους τραγικούς προηγούμενους χειρισμούς της, ενώ οι βουλευτές μας μπορούσαν, αν βέβαια ήθελαν, να επιτελέσουν το σκοπό για το οποίο έχουν άλλωστε εκλεγεί. Να ελέγξουν, να (επι)κρίνουν και γιατί όχι να κερδίσουν πόντους δημοσιότητας από το βήμα της Ολομέλειας, για τα προβλήματα του νομού μας κυρίως, αυτοί έμειναν άλαλοι και το μόνο έργο τους είναι να συνυπογράφουν κάποιες ερωτήσεις.

Στο ερώτημα εάν δεν ήθελαν ή δεν μπορούν, η όλη στάση τους και διαδρομή τους, δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίζουμε ότι οι περισσότεροι βουλευτές έχουν κατά μέσο ορό δέκα ομιλίες και επίσης μαζί με τους δικούς μας αλάλους φιγουράρουν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και φυσικά Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι πρώην ηγέτες της παράταξης που με «την συμφωνία αλήθειας» θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ