Ταβέρνα «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ», με την σφραγίδα του Νίκου Κουτσομιχάλη

 

Αν κάποιος στην Ξάνθη αλλά και σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα, θελήσει να περάσει, από την όρεξη  για φαγητό, κρασάκι και φιλικό περιβάλλον στην απόλαυση, τότε, θα πρέπει, να περάσει από «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ».

Ταβέρνα το «ΠΕΡΑΣΜΑ».

Ένα ταξίδι στις γεύσεις και την απόλαυση του φαγητού, που ξεκινά και χάνεται μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν, μέχρι και σήμερα.

Η Xanthitimes.gr μίλησε με τον εμπνευστή, γεμάτο μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει, την ψυχή της Ταβέρνας, της ευγένειας, του φιλικού περιβάλλοντος και κυρίως το πάντρεμα της γεύσης με τα μαγειρευτά, της ώρας, το κυνήγι και κάθε λογής γαστρονομικής  απόλαυσης, Νίκο Κουτσομιχάλη.

Ευγενικός και υπεύθυνος σε αυτό που κάνει, για τους πελάτες του, ο Ν. Κουτσομιχάλης. Η αλήθεια να λέγετε, μας κούρασε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε. Είπε χαρακτηριστικά:  «Τι να πω εγώ, μιλάει ο κόσμος που μας επισκέπτεται, που μας τιμάει και ευχαριστιέται το φαγητό που του προσφέρουμε».

Η επαφή του Νίκου Κουτσομιχάλη με την μαγειρική ξεκινάει χρόνια πολλά πίσω. Όταν πρωτοξεκίνησε  πριν από 35 περίπου χρόνια στην Θάσο και άφησε την σφραγίδα του.

Μετά από 15 χρόνια,  κοντά στο 1997  «έστησε» ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ στην Ικονίου 16 & Λ. Θρακός απέναντι από το  Πάρκου Μεγ. Αλεξάνδρου, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα  Καβαλιώτες και Θασίτες έρχονται να ξαναδοκιμάσουν το υπέροχο και χορταστικό του, από όλες τις πλευρές, φαγητό.

 

Ταβέρνα «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» και Νίκος Κουτσομιχάλης είναι συνώνυμα της ευγένειας, της αγάπης για αυτό το θαύμα που γίνεται στο πιάτο σας, της ποιότητας, κυρίως όμως στην ικανότητα  να κρατά ψηλά την ποιότητα των εδεσμάτων, με λογικές τιμές.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Νίκου Κουτσομιχάλη είναι ότι σέβεται και εκτιμά τον τόπο του.

Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των εδεσμάτων του, γίνονται αποκλειστικά από την Ξάνθη. «Στηρίζω τους Ξανθιώτες επαγγελματίες γιατί και αυτοί με την σειρά τους με στηρίζουν». Θα πει με την σεμνότητα που τον διακρίνει.

Στην Ταβέρνα «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» θα βρει κανείς όλα τα κρέατα της ώρας. Τηγάνια, μαγειρευτά και ψαρικά.

Το κρασί και το τσίπουρο ντόπιο.

Η κουβέντα μας με τον Νίκο Κουτσομιχάλη τελειώνει γιατί πρέπει να δει τι γίνεται με το μαγειρευτό που ετοίμαζε εκείνη την ώρα. Ερχόταν Σαββατοκύριακο και πάντοτε έχει μαγειρευτά για να κλείσει λέγοντας: «Εδώ και 20 χρόνια με υπευθυνότητα και συνέπεια

προσφέρουμε άριστης ποιότητας υπηρεσίες στις καλύτερες πάντα τιμές» και χάθηκε στην κουζίνα.

Αυτός είναι ο Νίκος Κουτσομιχάλης που δεν λέει πολλά λόγια αφήνει να μιλήσει η άριστη ποιοτική δουλειά του και ο άπειρος κόσμος που γεμίζει καθημερινά το μαγαζί του.

Από εμάς καλές δουλειές και χρόνια πολλά στον ίδιο, το προσωπικό του, τους συνεργάτες του και τους πελάτες του.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ