ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ TAXIS NET

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το Taxisnet, μέσω του οποίου οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Όσοι κάνουν τώρα αίτηση θα πάρουν τα χρήματα μέσα στον Ιανουάριο διαφορετικά όσοι υποβάλλουν αίτηση από το νέο έτος θα περιμένουν, καθώς η πληρωμή θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.

Περίπου 500.000 νοικοκυριά αναμένεται να λάβουν επίδομα πετρελαίου θέρμανσης από 37,50 έως 625 ευρώ για την περίοδο από 15-10-2016 έως 30-4-2017, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν από 100 έως 625 ευρώ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση. Όπως αναφέρει η απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη  οι ορεινοί δήμοι «εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτήν στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν», άρα θα δικαιούνται την επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο για μεγαλύτερες ποσότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ορεινός δήμος που ανήκει σε νομό ο οποίος κατατάσσεται στη Β’ ζώνη, αντί για 15 λίτρα για τα οποία επιδοτήθηκε πέρυσι (ανά τμ) θα επιδοτηθεί φέτος για 25 τ.μ. Με βάση την απόφαση:

• Στην α’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας η επιδότηση διαμορφώνεται στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό με μέγιστη ποσότητα επιδότησης τα 2000 λίτρα για τον άγαμο και τα 2500 λίτρα για τον παντρεμένο.

• Στην β’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής) η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με 1200 λίτρα μέγιστη ποσότητα για τον άγαμο και 1500 λίτρα για τον παντρεμένο.

• Στην γ’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου) η μεγίστη ποσότητα είναι 640 λίτρα για τον άγαμο και 800 λίτρα για τον παντρεμένο (με επιδότηση 8 λίτρα ανά τετραγωνικό) και

• Στην δ’ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων η επιδότηση είναι για πέντε λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με μέγιστη ποσότητα τα 400 λίτρα για τον άγαμο και τα 500 λίτρα για τον παντρεμένο.

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης χορηγείται για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης της κύριας κατοικίας κάθε δικαιούχου, είτε αυτή είναι ιδιόκτητη, είτε ενοικιαζόμενη είτε δωρεάν παραχωρηθείσα. Το επίδομα ανέρχεται και φέτος σε 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που έχει αγοράσει ή θα αγοράσει ο δικαιούχος την περίοδο από 15 Οκτωβρίου 2016 έως 30 Απριλίου 2017. Ωστόσο, η ποσότητα λίτρων για την οποία θα επιδοτηθεί τελικά ο κάθε δικαιούχος-καταναλωτής με το επίδομα περιορίζεται σε συγκεκριμένα επίπεδα που διαφέρουν ανάλογα με την Γεωγραφική Ζώνη στην οποία κατοικεί.