Οι  κοινωνικές δομές στην Ξάνθη  αυξάνουν αλλά η φτώχεια παραμένει.

Είδαμε σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης την επίθεση κατά του δημάρχου επειδή λέει ήταν δική τους ιδέα η δημιουργία Κέντρων Κοινότητας για τους φτωχούς, αλλά αγαπητέ κ. Χατζηθεοδώρου δεν είδαμε την φτώχεια να μικραίνει στην Ξάνθη.

Για μία ακόμη φορά είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μέσα από την επιστολή του να αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης.

Σαφώς και δεν θα μπούμε στην διαδικασία να μην υποστηρίξουμε την ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την υλοποίηση αυτής της ιδέας από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Απλά με την επιστολή του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την προσπάθεια του να φανεί ότι κάτι κάνει για την Ξάνθη, χρησιμοποιώντας βέβαια την γνωστή στους Ξανθιώτες μικροπολιτική του.

Είναι γεγονός ότι ακόμη μία δομή θα μπερδεύεται στα πόδια των είδη υπαρχουσών δομών και λόγω αυτής της αύξησης της γραφειοκρατίας, πιθανότερο είναι να μπερδεύονται και οι αδύναμοι συνδημότες.

Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν αυτές οι δομές, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα αλλάζει ή όχι την κακή πορεία της κοινωνίας.

Σαφώς και πρέπει να καταγραφούν οι αδύναμοι συμπολίτες μας και σαφώς πρέπει κάποιος να ασχοληθεί προσωπικά με το πρόβλημα του καθενός.

Όμως από όλους τους πολιτικά εμπλεκόμενους ακόμη και από τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτηκε κανένας αν όλες αυτές οι κοινωνικές δομές έχουν προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτά που προσφέρονται στους αδύναμους συμπολίτες μας;

Σκέφτηκε κανένας αν λύνεται το πρόβλημα των συμπολιτών μας με λίγα πορτοκάλια και ένα κοτόπουλο μια φορά το χρόνο;

Έχει καταλάβει κανένας ότι αυτοί οι συμπολίτες μας έχουν 365 μέρες το χρόνο πρόβλημα και εκεί πρέπει να στρέψουν τις προσπάθειες τους όλες οι κοινωνικές δομές;

Τέλος, αντί να δημιουργηθεί κάποια νέα δομή δεν θα μπορούσαν να ενισχυθούν με προσωπικό και μέσα οι υπάρχουσες;

Μήπως τελικά, μέσα από τα κοινωνικά προγράμματα, οι εκάστοτε πολιτικοί ταγοί  της Χώρας επενδύουν στην ανθρώπινη δυστυχία για να αποκομίσουν στο τέλους πεινασμένους, κουρελιασμένους, πονεμένους και δυστυχισμένους ψήφους;

Πώς αλλιώς θα έριζαν οι πολιτικοί  για το ποιος έχει την πατρότητα της ιδέας για την καταγραφή των πεινασμένων και εξαθλιωμένων Ελλήνων;