Επιστάμενες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 3 αγνώστων δραστών ληστείας και κλοπής οχήματος       ΞΑΝΘΗ

Έκλεψαν φορτηγάκι από χωριό της Ξάνθης και λήστεψαν χρησιμοποιόντας βία τον περιπτερά του χωριού

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών οι οποίοι, την 16-12-2016, αφού αφαίρεσαν από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν το ίδιο απόγευμα σε περίπτερο που βρίσκεται σε χωριό του νομού, όπου με την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος 66χρονου ημεδαπού, προσωρινά υπεύθυνου στο περίπτερο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Από τις έως τώρα έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης εντόπισαν το αφαιρεθέν όχημα σε οικισμό του νομού, όπου το εγκατέλειψαν οι δράστες μετά από πρόσκρουση σε τοίχο, διαφεύγοντας πεζοί.

Εξιχνιάστηκαν 9 διαρρήξεις καταστημάτων και οχημάτων στην πόλη της Καβάλας

 

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας  Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εννέα (9) διαρρήξεις καταστημάτων και οχημάτων, που διαπράχθηκαν την 17-12-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην πόλη της Καβάλας.

 

Συνελήφθη χθες (17-12-2016) το ίδιο πρωί, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

 

Συγκεκριμένα, ο δράστης την 17-12-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε κατάστημα στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από περίοικο και ακολούθως συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι, το ίδιο πρωί, ο 26χρονος, διέρρηξε ακόμη έξι (6) καταστήματα και δύο (2) οχήματα, (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Δ.Χ.Ε.), αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 308 ευρώ, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 φιάλη αλκοολούχου ποτού και 1 φακό.

 

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 123,26 ευρώ και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, καθώς επίσης 1 κλειδί δίκυκλης μοτοσικλέτας και 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

 

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια»   

 

Συνελήφθησαν χθες (16-12-2016) το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (ιντερνετ – καφέ), όπου εντόπισαν τον 30χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στον 29χρονο τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», σε έναν (1) από αυτούς.

 

Κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

 

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης μία 36χρονη ημεδαπή,  ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

Σύλληψη 42χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 Κατασχέθηκαν 53,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθη χθες (16-12-2016) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 53,8 γραμμαρίων.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

 

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 15 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (16-12-2016) το πρωί, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 26χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράν και ένας (1) υπήκοος Ουζμπεκιστάν.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι όπως προέκυψε, αρχικά μετέφερε παράνομα, με βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους καθοδηγούσε πεζούς στο εσωτερικό της χώρας, έχοντας εφοδιάσει έντεκα από αυτούς με πλαστά Υπηρεσιακά Σημειώματα.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω Υπηρεσιακά Σημειώματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 26χρονο και τους έντεκα μη νόμιμους μετανάστες έκτος από παραβάσεις το νόμου περί αλλοδαπών περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας.

 

Ο 26χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

 

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διεξάγονταν  παράνομα τυχερά παίγνια

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά (08) άτομα και κατασχέθηκε – μεταξύ άλλων – μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών

 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν χθες (16-12-2016), το απόγευμα, τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής, στα οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά (8) άτομα και συγκεκριμένα (3) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλα (2) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα -κατά περίπτωση-  για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για τα παίγνια και τα προσωπικά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι για την αποφυγή ελέγχων από τις Αρχές, σε δύο από τα καταστήματα είχαν ληφθεί ειδικά μέτρα και συγκεκριμένα, η είσοδος σε αυτά πραγματοποιούνταν από πόρτα ασφαλείας, η οποία άνοιγε μόνο από μέσα, ενώ στον εξωτερικό χώρο είχαν τοποθετηθεί και τεθεί σε λειτουργία κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης για την επιτήρηση του χώρου.

Στο τρίτο κατάστημα μάλιστα, κατά την είσοδο των αστυνομικών, υπάλληλος αυτού με τη χρήση ειδικού μπουτόν άλλαξε ταυτόχρονα την πρόσοψη των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στου χώρους των καταστημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • (34) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • (7) κάμερες,
  • (2) καταγραφικά,
  • (5) ενσύρματοι δέκτες (συσκευές δικτύου),
  • (2) μπουτόν και
  • το χρηματικό ποσό των (82) ευρώ.

Επιπλέον,  διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, για τις οποίες και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. Ι.Κ.Α. κ.λπ.) για επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Τα κατασχεθέντα θα παραδοθούν για φύλαξη στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Συνελήφθη ημεδαπός  κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής  Συνελήφθη την 16-12-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 50χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να διαρρήξει το παγκάρι παρεκκλησίου Ιερού Ναού στην Ξάνθη, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού.