ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

 

Όταν οι πολιτικοί δεν είναι ικανοί να δουλέψουν, δημιουργούν επιτροπές

 

Το θέμα της παλιάς πόλης ήρθε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο όπου αποφασίστηκε η δημιουργία μιας επιτροπής υπό τον δήμαρχο η οποία θα ασχοληθεί με τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το στολίδι και ο πόλος έλξης του δήμου. Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι και σε άλλες γειτονιές της Ξάνθης γίνεται κάτι παρόμοιο και σίγουρα οι εκεί κάτοικοι έχουν την ίδια ευαισθησία με τους κατοίκους της παλιάς πόλης.

Δόθηκε βήμα στους κατοίκους, ακούστηκαν οι απόψεις τους, ξεδίπλωσαν το όνειρο τους λέγοντας πώς θέλουν την παλιά πόλη.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι ζήτησαν την δημιουργία κάποιου φορέα για να κάνει προτάσεις, να συζητά και όλο αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της διοίκησης του δήμου, διότι ως γνωστόν, όταν δεν μπορείς να λύσεις ένα ζήτημα δημιουργείς επιτροπές οι οποίες ποτέ δεν φέρνουν θετικό αποτέλεσμα. Απεναντίας περιπλέκουν τα πράγματα και στο τέλος ο πολίτης αναρωτιέται γιατί δεν έγινε τίποτε άρα από λάθος μεριά το πιάνουν οι κάτοικοι της παλιάς πόλης.

Οι κάτοικοι της παλιάς πόλης αντί να ζητήσουν την δημιουργία ενός ακόμη οργάνου, να απαιτήσουν απλά την εφαρμογή των νόμων και των κανονιστικών.

Τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο.

Αν οι θεσμοί και τα αρμόδια όργανα δεν κάνουν την δουλειά τους να μηνυθούν από τους ίδιους τους κατοίκους της παλιάς πόλης για παράβαση καθήκοντος.

Η τοποθέτηση του Ιπποκράτη Καμαρίδη απευθυνόμενος στους κατοίκους της παλιάς πόλης τα λέει όλα.

«Ήρθατε ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο για να κοιμηθείτε δυο ώρες ήσυχοι το βράδυ και εμείς σας…γεμίσαμε επιτροπές. Αν ήμουν στην θέση σας, και αν θέλετε από αύριο να γίνει κάτι, να ισχύσει πάραυτα η κανονιστική για τα μαγαζιά και ο νόμος. Να φωτιστούν τα σημεία που μαζεύονται τα παιδιά μας και να γίνει παρέμβαση της Αστυνομίας ώστε να μπορούν τα παιδιά και να συζητούν αλλά και τα κακοποιά στοιχεία να ξέρουν ότι εκεί είναι ο δικυκλιστής και θα παρέμβει παραυτα, να υπάρξει και συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Άρα ωράριο στα μαγαζιά, φως, εφαρμογή του νόμου, παρουσία της Αστυνομίας, αύριο κιόλας».

Όλα τα άλλα είναι «νάχαμε να λέγαμε».