Ακούσαμε όλοι τον επικεφαλής της παράταξης «πολίτες για την Ξάνθη» Ν. Ανταμπούφη να λέει στο Σώμα, την ώρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητιόταν ο ισολογισμός του 2015 και λογικό είναι ότι δεν πρόλαβαν να τον διαβάσουν.

Όμως, θα θυμίσουμε ότι οι Έλληνες Βουλευτές αντίστοιχα, μέσα σε 24 ώρες ανάγνωσης το καθένα, ψήφισαν τρία μνημόνια και πάνε για τέταρτο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ξάνθης   έναν ισολογισμό μέσα  σε ολόκληρες τρείς μέρες δεν θα ψηφίζατε;

Άρα εκ των πραγμάτων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, είχαν πολύ περισσότερο χρόνο να ψηφίσουν τον ισολογισμό απ ότι οι βουλευτές.

Όμως, πέρα από το τραγικό της ιστορίας, έχει δίκιο ο Νίκος Ανταμπούφης όταν αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Ξάνθης που δεν είναι οικονομολόγοι,  να σχηματίσουν εικόνα για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος και να ελέγξουν την δημοτική αρχή.

Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος, οι σύμβουλοι, κυρίως της συμπολίτευσης, οι οποίοι ψηφίζουν ισολογισμούς, απολογισμούς και προϋπολογισμούς, να καταλαβαίνουν πρώτα τι ακριβώς λένε τα νούμερα που αποτυπώνονται σε ένα χαρτί και μετά να ψηφίζουν.