Εύστοχες οι ερωτήσεις του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Σ. Τσιακίρογλου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης το βράδυ της Δευτέρας και ξεκάθαρες οι απαντήσεις Πασχάλη Λύρατζη προέδρου Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης.

 

Απαντήσεις στα ερωτήματα

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε εάν το 2017 θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση και αν ναι πότε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σας γνωρίζουμε ότι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής, η 4η συνάντηση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων – Μουσικών Σχολείων 2017» θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Απριλίου.

  1. ΕΡ: Εάν ναι, ποιος φορέας ή ποιοι φορείς θα αναλάβουν τη διοργάνωση; Θα υπάρξει ή έχει ήδη συσταθεί συντονιστική επιτροπή και ποιοι φορείς θα εκπροσωπούνται σ’ αυτήν;

ΑΠ: Με απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης έχει συσταθεί συντονιστική επιτροπή, που αποτελείται από τους κάτωθι φορείς:

  1. Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
  2. Καλλιτεχνικός Δ/ντής (ορίζεται από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης)
  3. Δ/ντής Μουσικού Σχολείου
  4. Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης
  5. Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
  6. Εκπρόσωπος Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονία & Θράκης
  7. Συντονιστής ομάδας εθελοντών που θα ορίζεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

 

Δ/ντής Ορχήστρας: θα ορίζεται από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

 

  1. ΕΡ: Ποια η συνεργασία του Δήμου με το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης ως προς τη διοργάνωση;

ΑΠ: Ο Δήμος Ξάνθης – Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης διοργανώνουν μαζί με το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας την 4η συνάντηση «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων – Μουσικών Σχολείων 2017».

  1. ΕΡ: Προτίθεστε ο Δήμος και το Κέντρο Πολιτισμού να αξιοποιήσετε την εμπειρία της πολυπληθούς ομάδας των εθελοντών που μέχρι τώρα προσέφεραν επιτυχώς στο θεσμό;

ΑΠ: Ο συντονισμός της ομάδας εθελοντών γίνεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

 

  1. ΕΡ: Έγινε ο οικονομικός απολογισμός της 3ης Συνάντησης Μουσικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε κατά το τρέχον έτος;

ΑΠ: Το κόστος για όλο το Χατζηδάκειο ανέρχεται στο ποσόν τών 28.000 ευρώ σύν 10.000 ευρώ για το ηχοφωτιστικό σύνολο που προέκυψε από διαγωνισμό στην αρχή της χρονιάς.

  1. ΕΡ: Εάν πραγματοποιηθεί η 4η συνάντηση έχετε προϋπολογίσει το κόστος της;

ΑΠ: Το πρόγραμμα της 4ης  συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων – Μουσικών Σχολείων 2017» δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και λόγω του ότι θα γίνουν αλλαγές – βελτιώσεις, δεν έχει ακόμη προϋπολογισθεί το κόστος.

 

  1. ΕΡ: Έχει προβλεφθεί η έγκαιρη ειδοποίηση των μουσικών σχολείων Ελλάδας και εξωτερικού ως προς την κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων;

ΑΠ: Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης έχει ήδη αποστείλει την πρόσκληση συμμετοχής σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας καθώς και σε σχολεία του εξωτερικού.