Νέα πρακτική αποκομιδής απορριμμάτων στη Δημοτική Αγορά. Είναι αναγκαία;

Δεν αντιλαμβανόμαστε την λογική της δημοτικής αρχής της Ξάνθης όπου ορίζει πλήρωμα και όχημα παραλαβής απορριμάτων να περνά από την δημοτική αγορά δύο φορές την ημέρα.

Δηλαδή αν έγινε αντιληπτό πλήρωμα και προσωπικό θα περνούν δύο φορές την ημέρα από την Δημοτική αγορά και θα συγκεντρώνει τα απορρίμματα στην λογική λέει να φύγουν οι κάδοι μπροστά από την είσοδο της δημοτικής αγοράς,  ενώ δεν γίνεται λόγος για τα κόκαλα και τα ψάρια τα οποία δεν πωλούνται και συνήθως πετάγονται ή για τα ζαρζαβάτια.

Δηλαδή τα απορριματοφόρα της γραμμής δεν εξυπηρετούσαν; Που θα συγκεντρώνονται τα απορρίμματα;

Στα καταστήματα και ο καταστηματάρχης θα παρατάει την δουλειά του για να πάει να αδειάσει τα απορρίμματα του στο απορρηματοφόρο που προφανώς θα περιμένει τον κάθε επαγγελματία ξεχωριστά για να τα πετάξει;

Δηλαδή άν καταλάβαμε καλά  το απορρηματοφόρο μαζί με το πλήρωμα του θα…κάααθετε την ώρα που η πόλη αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα σκουπίδια σε άλλες γειτονιές για να περιμένει τους επαγγελματίες να αδειάσουν τα σκουπίδια τους; Η όχληση στην κίνηση ενός μεγάλου οχήματος τις ώρες αιχμής;

Μάλλον δεν καταλαβαίνουμε πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτή η διαδικασία.

 

Περισεύει προσωπικό και οχήματα από την καθαριότητα.

Η αποτελεσματική συνεργασία Δήμου και πολιτών στηριζόμενη σε απλούς κανόνες μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων μας.

Με αυτό το στόχο το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης διένειμε επιστολή στους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς με την οποία τους γνωστοποιήθηκε το σχέδιο εφαρμογής μιας πιλοτικής πρακτικής αποκομιδής απορριμμάτων. Το εν λόγω σχέδιο αποφασίσθηκε από κοινού με αντιπροσωπεία του σωματείου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Η εφαρμογή του νέου τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών ξεκίνησε από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης από τις εισόδους του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς και περιμετρικά αυτού, ενώ η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων πραγματοποιείται με δύο απορριμματοφόρα τα οποία περισυλλέγουν όλα τα απορρίμματα, δύο φορές την ημέρα.

Η πρώτη φάση αποκομιδής πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί για απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ η δεύτερη στις 14.30 το μεσημέρι για την αποκομιδή αποκλειστικά απορριμμάτων και στις 15.00 για ανακυκλώσιμα είδη.