ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Εδώ και χρόνια ήταν βέβαιο το κλείσιμο του ΣΔΑΝΞ- Κροκοδείλια δάκρυα των δημάρχων της Ξάνθης

 

Όλα ξεκίνησαν με την προεδρεία του πρώην δημάρχου Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου ο οποίος δεν έδωσε την δέουσα προσοχή σε ότι αφορά τον ΣΔΑΝΞ ώσπου απαξιώθηκε και συνέχιζε να λειτουργεί χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Δεν έκανε τις απαραίτητες επενδύσεις και παρέδωσε στην επόμενη διοίκηση ένα σκουπιδότοπο που σε τίποτε δεν θύμιζε οργανωμένη κρατική επιχείρηση –Δημοτική.

Ακολούθησε η εκλογή του νέου προέδρου Χ. Δημαρχόπουλο και η μεγάλη γκρίνια μεταξύ του δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, όπου έριζαν ο καθένας για τα ποσοστά που θα έπρεπε να πληρώνουν οι άλλοι σαν αντισταθμιστικά οφέλη για την χρήση του χώρου και εν τω μεταξύ η προγραμματισμένη παρέμβαση του ΣΔΑΝ, ύψους πέντε έως επτά εκατομμύρια, κινδυνεύει να πάει, αν δεν πήγε- περίπατο.

Ίσως αυτός να είναι κατά βάθος ο λόγος που οι δήμαρχοι της Ξάνθης ως μέλη και συνοδοιπόροι του ΣΔΑΝΞ δεν τον υποστηρίζουν πια.

Μετά, ήρθε ο Περιφερειακός σχεδιασμός, το πάγωμα του διαγωνισμού και τώρα κινδυνεύει με κλείσιμο.

Είναι  άγνωστο τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, τι θα γίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΣΔΑΝΞ που είναι πληρωμένα από τον ιδρώτα των Ξανθιωτών όλου του νομού και τελικά ποιος θα τον «ξεβρομίσει», αν οι ελπίδες του προέδρου Χ. Δημαρχόπουλου δεν ευοδωθούν και ισχύσει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία δεν μνημονεύει απολύτως τίποτε για τον ΣΔΑΝΞ παρά την ύστατη προσπάθεια που κατέβαλαν, όπως λένε, οι δήμαρχοι της Ξάνθης.

Δεν είναι δυνατόν να συζητείται ένα σημαντικό θέμα που αφορά τους  Ξανθιώτες και οι δήμαρχοι την τελευταία στιγμή να πιάνουν τους Περιφερειακούς συμβούλους της Ξάνθης για να τους «ξεπλύνουν» από την δική τους αδιαφορία και να απαλύνουν την όποια απολογία τους  στον Ξανθιώτικο λαό.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δημοτικοί άρχοντες κάποιοι στιγμή θα λογοδοτήσουν στον Ξανθιώτικο Λαό.

Λογικό ήταν ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εφαρμοζόταν  η Παραταξιακή Πειθαρχία.

Δεν το γνώριζαν από τον εαυτό τους οι δήμαρχοι της Ξάνθης; Εκτός, αν τώρα, ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα να πείσουν για το ενδιαφέρων τους τους Ξανθιώτες.

Δεν επιβάλλουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι παραταξιακή πειθαρχία όταν έχουν να «περάσουν» καυτά θέματα από τα δημοτικά τους συμβούλια;

Γιατί λοιπόν να μην γινόταν το ίδιο στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Με δεδομένο ότι η ΔΙΑΜΑΘ την τελευταία δεκαετία έδειξε τον χειρότερο εαυτό της, λόγω της ανικανότητας της να εφαρμόσει τον σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων, ήρθε και έδωσε την χαριστική βολή στον ΣΔΑΝΞ.

Το ερώτημα παραμένει.

Αφού η ΔΙΑΜΘ εδώ και δέκα πλέον χρόνια δεν κατάφερε να θέσει σε εφαρμογή τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αποκομιδής Απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τι θα γίνει αν και ο ΣΔΑΝΞ εξ αιτίας των δημάρχων κλείσει;

Η απάντηση είναι απλή. Μέχρι να ξεκινήσει η ΔΙΑΜΑΘ θα βρομίσουμε ως νομός και θα τρελαθούμε να πληρώνουμε στους Ευρωπαίους πρόστιμα.

Διαφορετικά πώς μπορεί κανείς να εξηγήσει το γεγονός ότι ένας Αντιπεριφερειάρχης της Ξάνθης και επτά περιφερειακοί σύμβουλοι, μόλις την τελευταία στιγμή συνειδητοποίησαν ότι η Ξάνθη έχει έναν από τους τρεις Συνδέσμους απορριμμάτων στην Ελλάδα  και πρέπει ο σχεδιασμός να λάβει σοβαρά υπ όψη την οντότητα του και να τον προστατεύσει και δεν το έκανε;

Άραγε οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ξάνθης δεν ζούνε στην Ξάνθη;

Βεβαίως οι δήμαρχοι της Ξάνθης λένε ότι φταίνε οι άλλοι.

Λάθος κύριοι, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τίποτε δεν προχωρά στον νομό.

Δυστυχώς, η τοπική αυτοδιοίκηση για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν νοιάζεται για τον τόπο και το ερώτημα βέβαια των Ξανθιωτών παραμένει στα πικραμένα τους χείλη.

Τελικά, αν  οι ντόπιοι εραστές της εξουσίας δεν συνδράμουν για τον τόπο, τότε ποιος θα το κάνει;

Η Αθήνα;

Με τίποτα.

Άρα κύριοι της Αυτοδιοίκησης είτε στην Περιφέρεια, είτε στους δήμους, σας είναι αδιάφορο αν θα προκόψει ο τόπος που σας ανέδειξε.