1 κ. αθερίνα,
1 1/2 φλ. αλεύρι,
2 κ.γλ. ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για το τηγάνι,
λεμόνι για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τις αθερίνες μας και αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,αλατοπίπερο,ρίγανη και ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψαράκια μας να τα αλευρώσουμε.
Ρίχνουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά προσέχοντας να μην μας καούν.
Σερβίρουμε με αρκετό χυμό λεμόνι και σαλάτα εποχής.