Σύλληψη 2 ατόμων για απόπειρα κλοπής στο νομό Καβάλας

 

Συνελήφθησαν, χθες (1-12-2016) το απόγευμα, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, ένας 34χρονος ημεδαπός και μία 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκε, σε αγροτεμάχιο, σε χωριό της Καβάλας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα,  επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε αγροτεμάχιο στη Γαληψό Καβάλας, όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν έναν μετασχηματιστή ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

 

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν 5 διαρρηκτικά εργαλεία, 2 φακοί και 2 ζευγάρια γάντια, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει σε βάρος του 34χρονου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης.

 

Επισημαίνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε ο Αστυνομικός Σταθμός Ορφανίου Καβάλας

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, στους νομούς Ξάνθης και Δράμας

 

Κατασχέθηκαν 127,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 πιστόλι κρότου και 1 γεμιστήρα    

 

Συνελήφθησαν χθες (1-12-2016), στους νομούς Ξάνθης και Δράμας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Ξάνθης και Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του καθώς και στην κατοχή του, εντόπισαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 111,3 γραμμαρίων, ένα (1) πιστόλι κρότου και 1 γεμιστήρα.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στη Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, 1 πιστόλι κρότου και 1 γεμιστήρα.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης και Δράμας.

 

 

Επιστροφή στην Τουρκία 28 παράτυπων μεταναστών

 

 

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας επιστράφηκαν στην Τουρκία 28 παράτυποι μετανάστες, σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2016, οδικώς, από το μεθοριακό πέρασμα των Κήπων του Έβρου.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, επιστράφηκαν 25 παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν -όλοι άνδρες. Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας, επιστράφηκαν 3 Τούρκοι παράτυποι μετανάστες. Και οι 28 δεν είχαν εκφράσει βούληση υποβολής αιτήματος παροχής διεθνούς προστασίας.

 

Σε ό,τι αφορά τις επανεισδοχές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:

α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).

β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.

γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.

 

 
Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

 

  • Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.183 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών,
  • Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 54 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και
  • Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 748 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

 

δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 332  αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

Συνελήφθησαν 2 άτομα κατηγορούμενα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπεξαίρεση και πλαστογραφία

 

Συνελήφθησαν χθες (1-12-2016) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 42χρονος υπήκοος Αζερμπαϊτζάν και ένας 24χρονος υπήκοος Γερμανίας, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

 

Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντες σε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

 

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Γερμανίας, ως όχημα κλεμμένο, υπεξαιρεθέν, καθώς επίσης ότι η άδεια κυκλοφορίας που κατείχαν και επέδειξαν οι δράστες είναι πλαστή.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα πλαστό έγγραφο.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.