Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στο Δήμο Ξάνθης, με την συμμετοχή των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» παρουσία και του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Δήμο Ξάνθης  ο Αντιδημάρχος κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, οι  τεχνικοί υπεύθυνοι του προγράμματος κ. Μαρία Σπανού, κ. Ξανθή Γκαϊτατζή και η κ. Δέσποινα Χατζογλίδου, από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ο κ. Λάμπρος Τσούργιαννης και η κ. Παναγιώτα Τασούδη, από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης ο Πρωτοσύγκελος κ. Σοφρώνιος Γκουτζίνης  και ο κ. Χάρης Αντικουλάνης, από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης και η κ. Δέσποινα Καραολάνη, από το Δήμο Τοπείρου η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ειρήνη Θεοδωρακάκη, από το Δήμο Μύκης ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης κ. Ιμπραήμ Ιμπραήμκο και η κ. Χατιτζέ Ιμάμ, από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» η κ. Σοφία Σουρμελή από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΑΡΩΓΗ» ο κ. Στέργιος Τζουβανίδης, από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νομού Ξάνθης «Η ΣΤΗΡΙΞΗ» ο κ. Χρήστος Παπαχαβιάρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής των κεντρικών προμηθειών κ. Βασίλειος Τσορμπατζίδης.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε ο απολογισμός των τελευταίων μηνών ενώ συζητήθηκαν τα ζητήματα που προέκυψαν κατά την πρώτη περίοδο υλοποίησης του προγράμματος. Επίσης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα πήρε παράταση έως το τέλος του 2017, αλλά και η υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων του.

Η σπουδαιότητα και η ειδική βαρύτητα που έχει ένα τέτοιο πρόγραμμα, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα, απαιτεί συντονισμό όλων των εταίρων και των ενεργειών για  την υλοποίηση του, αλλά και για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, διότι η συμβολή τους κατά την διανομή των αγαθών στους ωφελούμενους ήταν καθοριστικής σημασίας.

Τέλος, εκφράστηκαν ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές οι οποίοι στηρίζουν τη διαδικασία των διανομών.