Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας αυτή την στιγμή, ζει τον χειρότερο πολιτικό του εφιάλτη και ψάχνει διέξοδο στις εκλογές ή σε μία οικουμενική κυβέρνηση για να περισώσει ότι περισώζεται από το πολιτικό του γόητρο,  αν το είχε ποτέ αυτό.

Κανένας Πρωθυπουργός, καμίας Χώρας στον πλανήτη, δεν θα την εγκατέλειπε για να πάει στην άλλη άκρη της γης, για να υποστηρίξει το επαναστατικό του ιδεολόγημα ή το αριστερό του προφίλ αν δεν είχε δεδομένο ότι η Χώρα βουλιάζει και αυτός δεν έχει μέλλον εκεί.

Είναι σαν τους Έλληνες μετανάστες που αυτή την στιγμή δουλεύουν στα Ελληνικά εστιατόρια που οι 8 στους δέκα παράτησαν την οικογένεια τους και πήγαν στα ξένα γιατί χρωστούσαν στο κράτος. Θέλουν να επιστρέψουν αλλά το κράτος δεν τους θέλει.

Σαφώς και ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει.

Ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός μιας Χώρας που βυθίζεται στην κυριολεξία και φέρνει αποκλειστικά αυτός την ευθύνη.

Όταν ο κ. Τσίπρας μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Κούβα επιστρέψει, θα πρέπει να αποφασίσει τέταρτο μνημόνιο ή εκλογές.

Πληροφορίες λένε ότι ο Σόϊμπλε του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να  εκβιάσει την Γερμανία με εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο ο  Σόιμπλε του είπε, όταν ο Τσίπρας διαμήνυσε ότι θα πάει σε εκλογές αν δεν του δώσουν κάτι για το χρέος.

Ο Γερμανός Υπουργός είπε στον Τσίπρα να κόψει το σβέρκο του.

Στις 5 Δεκεμβρίου, εκτός από το μέλλων της χώρας παίζετε το πολιτικό μέλλον του κ. Τσίπρα.

Όμως, δείγμα αδυναμίας να ξεφύγει από τις «αυταπάτες» του, είναι ότι η Χώρα βυθίζεται οικονομικά, η Τουρκία ευθέως έχει κηρύξει τον πόλεμο με την Χώρα μας, απειλεί με διχοτόμηση την Κύπρο, χρηματοδοτεί τους Αλβανούς για να δημιουργήσουν πρόβλημα από τον βορά, ακραίες φωνές στην Βουλγαρία, όχι επίσημες, θέτουν ξεκάθαρα και αυτές θέμα νοτίου Θράκης και πάει λέγοντας.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Χώρα, ο Πρωθυπουργός είναι απών.

Βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στην Κούβα…