Δήμαρχος Ξάνθης: «Να στηρίξω το μουσικό σχολείο αλλά θέλουν; Είναι έτοιμοι να δουλέψουν μαζί μας»;

 

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα φαινόμενα αυτοπροβολής κάποιον θεσμικών και μη σε βάρος του μουσικού σχολείου Ξάνθης.

Οι αντιδράσεις των γονέων και των μαθητών κορυφώνονται αλλά το πρόβλημα  μένει άλυτο.

Το θέμα των κτιριακών υποδομών του μουσικού σχολείου της Ξάνθης έπρεπε να λυθεί προ πολλού και μάλιστα όταν υπήρχαν χρήματα.

Εκείνο που κανένας μέσος Ξανθιώτης δεν μπορεί να αντιληφθεί είναι γιατί οι θεσμικοί παράγοντες δεν συνεννοούνται για να βρεθεί μία λύση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ειδικοί έχουν κρίνει ότι οι εγκαταστάσεις δεν μπορούν να φιλοξενήσουν εκεί το μουσικό σχολείο της Ξάνθης.

Τον καιρό που ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης κατασκεύαζε το ένα σχολείο πίσω από το άλλο που ήταν τότε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου; Που ήταν οι δήμαρχοι του δήμου Βιστωνίδας και μετέπειτα Δήμου Αβδήρων;

Που ήταν οι διάφοροι βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες πριν από τις εκλογές που έταζαν λαγούς με πετραχήλια;

Τα ερωτήματα είναι απλά και θα πρέπει να απαντηθούν πριν ξεκινήσουν οι αντιδράσεις.

Αυτές ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια από τους γονείς με αντιπολιτευτική διάθεση και εξελίσσονται χωρίς κανένας να έχει καταλάβει το διακύβευα.

Ποιος ειδικός θα απαντήσει αν πρέπει να μετακινηθεί το σχολείο;

Γιατί θα πρέπει και κυρίως που;

Ποιοι θα εξυπηρετούνται;

Οι μαθητές;

Οι γονείς;

Πολιτικά συμφέροντα;

Και φυσικά πρέπει να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα. Λεφτά υπάρχουν για νέο σχολείο;

Η απάντηση είναι όχι και είναι λογικό στον καιρό της κρίσης.

Αν ειδικοί διαβεβαιώσουν ότι είναι αναγκαία η μετακίνηση τότε αυτή να γίνει. Μήπως μπορεί με την αξιοποίηση των υπαρχόντων χώρων να λυθεί το πρόβλημα;

Αν όχι τότε να αναζητηθούν λύσεις στέγασης.

Εδώ συμβαίνει το παράδοξο ο δήμαρχος Αβδήρων να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει το μουσικό σχολείο στον δήμο του και από την άλλη ο κ. Ζαγναφέρης μαλώνει με τον Πρύτανη αν μπορεί να διαθέσει κάποιες από τις εγκαταστάσεις των προκάτ για να στεγαστεί το μουσικό σχολείο.

Τι λέει για όλα αυτά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση;

Τι λέει για όλα αυτά η Περιφερειακή εκπαίδευση;

Τι λέει το Υπουργείο Παδείας;

Την ρεαλιστικότερη  απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Ξάνθης ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με τον χώρο που κάποτε καταλάμβανε η Υπερνομαρχία στις καπναποθήκες.

Ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση αν συμφωνεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων, αν μπορεί το κτίριο να πάρει καταλληλότητα για να μετατραπεί σε σχολείο με τις σχετικές μελέτες και την τελική αδειοδότηση.

Να λοιπόν μία ευκαιρία για συζήτηση με τον δήμο Ξάνθης με όλους τους φορείς και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο δήμος Ξάνθης δεν έχει αντίρρηση να το παραχωρήσει εννοείτε να μπεί στην κουβέντα και το Υπουργείο Παιδείας.

Αλήθεια που είναι το Υπουργείο Παιδείας; Τελικά αυτό υπάρχει μόνο στα χαρτιά;

Όσο ήταν ο κ. Φίλης με τις αρλούμπες του, ο κόσμος ήξερε ότι υπάρχει τουλάχιστον, στα χαρτιά. Τώρα;