ΤΑΣΗ:

Preview:ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΔΕΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ/ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...
Το ρήγμα που ισοπέδωσε την Ξάνθη το 1829 «ξύπνησε» ξανά...
Όταν το κράτος πουλάει τις υπηρεσίες του τις πουλάει πα...
Η πρόταση του Μελισσόπουλου έπιασε τόπο...
Διαφήμιση
Xanthitimes.gr - Νέα και Ειδήσεις από την Ξάνθη
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΕΝΘΕΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”

Επιλέξτε Σελίδα

Τούρτα σε 5 λεπτά (με γεύση μερέντα)

29 Νοέ. 2016 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 0 |

Τούρτα σε 5 λεπτά (με γεύση μερέντα)

Υλικά Συνταγής

  • Για το παντεσπάνι βανίλιας
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα πραλίνα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.

Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα πραλίνα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.

Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Μερίδιο:

Τιμή:

ΠροηγούμενοςΕπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε ΑΜΘ. Η Εγνατία Οδός συστήνει ΠΡΟΣΟΧΗ
ΕπόμενοΚραυγή αγωνίας από τους ανάπηρους. Ακούει κανείς;

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

σχετικές αναρτήσεις

Ευχαριστήριο από την ΟΕΒΕ Ξάνθης

Ευχαριστήριο από την ΟΕΒΕ Ξάνθης

6 Μαΐου 2016

Προσκυνηματικό ταξίδι Τήνο Σύρο

Προσκυνηματικό ταξίδι Τήνο Σύρο

19 Ιουνίου 2016

6 λόγοι για να γίνει το πρωινό γεύμα το αγαπημένο σου

6 λόγοι για να γίνει το πρωινό γεύμα το αγαπημένο σου

12 Ιανουαρίου 2016

Υπενθύμιση από το Λ.Τ. Λάγους για θυελλώδεις ανέμους στην θαλάσσια περιοχή ευθύνης του

Υπενθύμιση από το Λ.Τ. Λάγους για θυελλώδεις ανέμους στην θαλάσσια περιοχή ευθύνης του

18 Ιανουαρίου 2017

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων

  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

xanthitimes.gr

  • Διεύθυνση: ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 33, ΞΑΝΘΗ Τ.Κ. 67100
  • Α.Φ.Μ. 046578509 / Δ.Ο.Υ. ΞΑΝΘΗΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  2541073116
  • ΚΙΝΗΤΟ: 6936646455
  • Email: info@xanthitimes.gr
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κατασκευή - Φιλοξενία: JustWeb.gr - JustHost.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.