ΤΑΣΗ:

Επεισόδια στo χώρο της SEREXPO – Φυγαδεύτηκε ο Υφυπουργ...
Η Απεργία Πείνας  Ρούτι και οι Επιπτώσεις στην Κυβέρνησ...
Η ανακοίνωση των Τριτέκνων και η άμεση αντίδραση του Δη...
Νέα θεματική ενότητα στην εκπαίδευση της Αστυνομικής Ακ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩ...
Διαφήμιση
Xanthitimes.gr - Νέα και Ειδήσεις από την Ξάνθη
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΕΝΘΕΤΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”
    • ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”

Επιλέξτε Σελίδα

Τούρτα σε 5 λεπτά (με γεύση μερέντα)

29 Νοέ. 2016 | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 0 |

Τούρτα σε 5 λεπτά (με γεύση μερέντα)

Υλικά Συνταγής

  • Για το παντεσπάνι βανίλιας
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα πραλίνα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.

Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα πραλίνα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.

Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Μερίδιο:

Τιμή:

ΠροηγούμενοςΕπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε ΑΜΘ. Η Εγνατία Οδός συστήνει ΠΡΟΣΟΧΗ
ΕπόμενοΚραυγή αγωνίας από τους ανάπηρους. Ακούει κανείς;

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Xanthi Times

Xanthi Times

Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.

σχετικές αναρτήσεις

«Δεν καταργείται τα νοσοκομείο της Ξάνθης. Η αναστάτωση είναι προσωρινή»

«Δεν καταργείται τα νοσοκομείο της Ξάνθης. Η αναστάτωση είναι προσωρινή»

13 Οκτωβρίου 2015

1η Συνεδρίαση  του Δ.Σ και Κοπή Βασιλόπιτας στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας

1η Συνεδρίαση του Δ.Σ και Κοπή Βασιλόπιτας στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας

25 Ιανουαρίου 2017

Ημερίδα για το χρέος

Ημερίδα για το χρέος

16 Μαρτίου 2017

Μακάβριο εύρημα στην Καλλιθέα

Μακάβριο εύρημα στην Καλλιθέα

12 Ιανουαρίου 2016

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Νοέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
« Οκτ   Δεκ »

Πρόσφατα άρθρα

  • Επεισόδια στo χώρο της SEREXPO – Φυγαδεύτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Η Απεργία Πείνας  Ρούτι και οι Επιπτώσεις στην Κυβέρνηση
  • Η ανακοίνωση των Τριτέκνων και η άμεση αντίδραση του Δημάρχου
  • Νέα θεματική ενότητα στην εκπαίδευση της Αστυνομικής Ακαδημίας για την ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων και επαγγελματιών των Μ.Μ.Ε.- Συνεργασία με την UNESCO και το Διεθνές Κέντρο για την Ασφάλεια και Εκπαίδευση των Δημοσιογράφων (ICSJ)
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο Σ
  • Βολές της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά Τοψίδη για τις επικίνδυνες γέφυρες
  • Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΦΕΞ 2025-206 Έναρξη των εργαστηρίων μας!!!!!!!!
  • Βασίλης Παπαδόπουλος Πολιτικός και Ιατρός
  • Οι έφεδροι Αξιωματικοί της Ξάνθης, τιμούν τον προστάτη Άγιό τους
  • Η παραβίαση των πολωνικών συνόρων από Ρωσικά Drones: Διδάγματα για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας

Κατασκευή ιστοσελίδων & eshop

Υπηρεσίες Κατασκευής & Φιλοξενίας Ιστοσελίδων

  • Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

xanthitimes.gr

  • Διεύθυνση: ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 33, ΞΑΝΘΗ Τ.Κ. 67100
  • Α.Φ.Μ. 046578509 / Δ.Ο.Υ. ΞΑΝΘΗΣ
  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  2541073116
  • ΚΙΝΗΤΟ: 6936646455
  • Email: info@xanthitimes.gr
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κατασκευή - Φιλοξενία: JustWeb.gr - JustHost.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχιΔιαβάστε περισσότερα