Ινδία Νέο Δελχί 25-27 Νοεμβρίου 2016

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ”RoboSpecialists” του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, περσινοί Αργυροί Ολυμπιονίκες θα επιστρέψουν με ψηλά το κεφάλι από την 13η Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στο Νέο Δελχί, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στον κόσμο στην κατηγορία του ποδοσφαίρου. Την ομάδα συνθέτουν ο Αλέξανδρος Πανταζίδης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Σονέρ Χασάνογλου. Εξαιρετική ήταν η παρουσία και των άλλων δύο ξανθιώτικων ομάδων: Οι ”RoboMasters” (επίσης από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης) – αποτελούμενοι από το Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη, και Παναγιώτη Βαρδάρη – που αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, αν και παρέμειναν αήττητοι στον όμιλό τους με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, δεν κατάφεραν να προκριθούν στη φάση των 16 στην κατηγορία του ποδοσφαίρου. Προπονητής και των δύο ομάδων ήταν ο καθηγητής τους στο σχολείο Αθανάσιος Μπαλαφούτης. Οι ” filONEs”  του Συλλόγου Ρομποτικής Μαθηματικών Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης κατέκτησαν την 45η θέση ανάμεσα σε 89 ομάδες στην κατηγορία Δημοτικού Regular,  επίδοση σημαντική, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης από το 6ο Δημοτικό, Αλέξανδρος Πανταζίδης από το 3ο Δημοτικό και Ηλίας Μπαλαφούτης από το Δημοτικό του Πετεινού. Προπονητής της ομάδας του Συλλόγου Ρομποτικής είναι ο Παναγιώτης Πανταζίδης.

Εκτός από τους αθλητές, ξανθιώτικη παρουσία υπήρχε και στο επίπεδο επιτροπής, με τον περσινό Αργυρό Ολυμπιονίκη Βασίλη Κόκκινο να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις ως κριτής.   Επίσης συνοδοί της αποστολής η Γεσθημανή Στεφανίδου, η Χριστίνα Παρωτίδου, η Ζωή Ραφτοπούλου και η Μαρία Παπαδοπούλου

Στις 3 Ιουλίου 2016 – 6:45 μ.μ., ο χρήστης Maria Gkagkoni <mariagkagkoni@gmail.com> έγραψε:

Τελικός 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas, Σάββατο 2 Ιουλίου στην Αθήνα στη Σχολή Μωραϊτη .
Τρείς ομάδες από την Ξάνθη πήραν το εισιτήριο για την Ινδία στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί στις 25 – 27 Νοεμβρίου 2016.
Η πρώτη ομάδα είναι του Συλλόγου Ρομποτικής Μαθηματικών Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης – Δημοτικού 2η θέση οι filONEs (Μπαλαφούτης Ηλίας , Φελεκίδης Λεωνίδας και Αλέξανδρος Πανταζίδης )
Προπονητής της ομάδος ο Παναγιώτης Πανταζίδης.
Οι δύο ομάδες είναι του 1ου ΓΕΛ στην Κατηγορία ποδοσφαίρου .
1η θέση Robomasters οι ( Ελευθέριος Γιαγκίδης, Ιωσήφ Μποκουράκης και Παναγιώτης Βαρδάρης ) .
2η θέση RoboSpecialists οι ( Αλέξανδρος Πανταζίδης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Σονέρ Χασάνογλου ) .
Προπονητής των 2 ομάδων ο Αθανάσιος Μπαλαφούτης .
Συγχαρητήρια σε όλους σας, μπράβο παιδιά !!!