Έχει δίκιο η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης όταν σύσσωμη αντέδρασε κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού,  για την ύπαρξη ενός αποθεματικού, δείγμα του συντηρητισμού του δημάρχου.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για κακό χειρισμό στην προκειμένη περίπτωση και άφησε αιχμές ότι κρατά αυτό το «μαξιλάρι» για να κάνει προεκλογικά έργα τα οποία θα αναδείξουν την πολιτική του και φυσικά την επανεκλογή του.

Δεν έχει άδικο η αντιπολίτευση, αλλά αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρο τις προηγούμενες δεκαετίες σχεδόν από όλες τις δημοτικές αρχές.

Η μόνη διαφορά είναι ότι αν αυτό ισχύει, τότε ο δήμαρχος έκανε λάθος εκτίμηση.

Γιατί μπορεί οι προηγούμενες δημοτικές αρχές να είχαν πάντοτε ένα προεκλογικό «μαξιλάρι» αλλά τότε ήταν άλλες εποχές και το δανεικό χρήμα έρρεε άφθονο στα ταμεία των δήμων.

Τώρα δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν και θα πρέπει να στηριχθεί η κοινωνία με κάθε τρόπο. Κυρίως με την εκτέλεση δημοτικών έργων όπου θα μπορούσαν με αυτόν τον τρόπο τα χρήματα του μαξιλαριού, να πέσουν στην αγορά και να κινηθεί κάπως.

Η αντιπολίτευση κατέθεσε την άποψη της, καλά έκανε ο δήμαρχος που λόγο πλειοψηφίας πέρασε τον προϋπολογισμό, άλλωστε είναι και θέμα γοήτρου όμως, ας λάβει υπ όψη τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ας αρχίσει σιγά σιγά να ξεκλειδώνει το χρηματοκιβώτιο και να απλώνει λεφτά στην αγορά.