Πόσο γρήγορα και επικίνδυνα ξεχνάμε

 

Πόσο λυπηρή ήταν η εικόνα το απόγευμα της Τρίτης όπου εκατοντάδες Ξανθιώτες βρίσκονταν στα πεζοδρόμια της 28ης Οκτωβρίου και στην κεντρική πλατεία,  να ακούν  την κραυγή αγωνίας των Κυπρίων αδελφών μας, οι οποίοι πονούσαν για την ματωμένη και κομματιασμένη πατρίδα τους. Για ένα κομμάτι του Ελληνισμού που μετά από τριάντα και βάλε χρόνια βρίσκεται κάτω από την μπότα του κατακτητή και οι…Ξανθιώτες απλώς παρακολουθούσαν την πορεία.

 

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί και οι Ξανθιώτες, από κάποια άλλη γωνιά  της Ελλάδος, να κραυγάζουν για την χαμένη τους πατρίδα.

 

Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που συνεδρίαζαν μόλις μερικά βήματα από τον χώρο συνάντησης στην κεντρική πλατεία, όχι μόνο δεν βγήκαν για να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Κυπρίων και των ελάχιστων Ξανθιωτών, αλλά δεν άρθρωσαν ούτε μία λέξη, αναφορά, στην μαύρη σελίδα της ιστορίας του Ελληνισμού, από την πλευρά των Τούρκων κατακτητών.

Τους καταλαβαίνουμε, κανένας επικεφαλής καμιάς δημοτικής παράταξης δεν έκανε αναφορά οι λόγοι προφανείς.

Βλέπετε δεν πρέπει να δυσαρεστηθούν ορισμένοι μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι κατευθυνόμενοι από το Τουρκικό Προξενείο.

Είναι γλυκιά η ριμάδα η εξουσία.

Εκείνο που μένει να πει κανένας στα Εθνικά όργανα εκπροσώπησης των Ελλήνων πολιτών, είτε είναι Βουλή, Περιφερειακά Συμβούλια είτε δημοτικά, ότι οι Έλληνες ταγοί των πολιτών, είναι δέσμιοι της εξουσίας και ξεχνάνε.

 

Όταν θυμηθούν, πολύ φοβάμαι πώς δεν θα υπάρχει Ελληνισμός για να σταθούνε σε μια γωνιά όχι να αγωνιστούν αλλά να κλάψουν.

Θα κλαίνε την χαμένη πατρίδα σε κάποια ξένη και αφιλόξενη γωνιά του κόσμου.

Ας ξυπνήσουν επιτέλους όσο έχουν χώμα να πατούνε.

 

Πολυτεχνείο. Μία ευκαιρία να καεί η Αθήνα και οι συνειδήσεις αυτών που έκαψαν την πορεία της Χώρας, που βολεύτηκαν, ξεπούλησαν και ρήμαξαν τον τόπο.

Πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα της εξέγερσης, ας αναλογιστούν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που έφτασε η Χώρα από μία μερίδα «αγωνιστών» και ας μην δημιουργήσουν απλά συνθήματα για να έχουν πολιτικό όφελος.

 

Η μέρα είναι για να μαθαίνουμε ως λαός από τα λάθη μας και όχι για να καπηλευτούμε το γεγονός και να προσθέσουμε πολιτικά κέρδη.