ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

 

Συζήτηση με τον διευθυντή του ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Θεόδωρο Χατζηγεωργίου.

img_20161111_131857Μία νέα δομή υγείας έκανε την εμφάνισή της στην πόλη της Ξάνθης, όπου το εξειδικευμένο προσωπικό της, παρέχει καθημερινά κατ οίκον υπηρεσίες σε ασθενείς, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και παιδιά στην Ανδρέου Δημητρίου 5 και στο τηλέφωνο 2541 0 21110 όλο το 24ωρο.

Διαβάζουμε στο σημείωμα. «Επειδή οι ανάγκες και οι επιθυμίες κάθε ασθενούς διαφέρουν, η υπηρεσία μας παρέχει μία δωρεάν πρώτη επίσκεψη με στόχο την καλλίτερη ενημέρωση του ασθενή και την καταγραφή των αναγκών του».

Είχε την ευγενή καλοσύνη ο Θεόδωρος Χατζηγεωργίου διευθυντής της δομής υγείας στην Ξάνθη να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη στην προσπάθεια να αντιληφθεί ο αναγνώστης πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνει η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, με δεδομένο πάντοτε ότι η δημόσια φροντίδα και το αγαθό της υγείας, δεν μπορεί πλέον, λόγο της οικονομικής κρίσης να αφεθεί στα χέρια της Δημόσιας Υγείας.

img_20161111_125447

Xanthitimes.gr: Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να ξεκινήσετε αυτήν την δομή φροντίδας ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ και παιδιών δηλαδή τις ποιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Μόλις το είπατε. Είναι λυπηρό αλλά η δημόσια υγεία πηγαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο. Η κοινωνική υγεία, αν μου επιτρέπετε ο όρος στην δημόσια υγεία είναι ανύπαρκτη. Καταγράφουμε καθημερινά από τους ανθρώπους που φροντίζουμε και συνομιλούμε, τον φόβο τους, κυριολεκτώ, και δεν θέλω να με παρεξηγήσετε, να μην αναγκαστούν και ζητήσουν την στήριξη της δημόσιας υγείας.

Είναι λυπηρό, άνθρωποι οι οποίοι έχουν δουλέψει μία ζωή να μην μπορούν να τύχουν την φροντίδα από το κράτος. Ακριβώς αυτό το κενό ερχόμαστε εμείς ως ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για να καλύψουμε.

img_20161111_125521

Xanthitimes.gr: Μιλήσατε για εξειδικευμένο προσωπικό.

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ακριβώς, οι συνεργάτες μας έχουν σαν προτεραιότητα την πραγματική φροντίδα των ανθρώπων που υπηρετούμε. Είναι διπλωματούχοι και παρακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια. Το μυστικό μας όμως είναι άλλο. Εμείς, παρουσία του επιστημονικού μας συνεργάτη, συζητάμε το κάθε περιστατικό ξεχωριστά. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα στο σπίτι τους. Προσπαθούμε να γνωρίσουμε  από τους δικούς του ανθρώπους, ο ηλικιωμένος, ο ΑΜΕΑ και το παιδί που αναλαμβάναμε να στηρίξουμε τι ακριβώς χρειάζεται και πάντοτε, το πρώτο βήμα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού μας συνεργάτη. Θέλουμε ο άνθρωπος που φροντίζουμε στο σπίτι να νοιώθει ασφάλεια, σιγουριά κυρίως όμως εμπιστοσύνη.

img_20161111_125700

Xanthitimes.gr: Κύριε Χατζηγεωργίου, μπορείτε να μας πείτε ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Βεβαίως. Να ξεκινήσουμε πρώτα από τις νοσηλευτικές υπηρεσίες. Δεν σας έχει τύχει πολλές φορές η ανάγκη να θέλετε να  κάνετε εσείς  ή κάποιος δικός σας μία ένεση στο σπίτι αλλά, λογικό είναι, δεν ξέρετε γιατί απαιτεί γνώσεις, άρα εκείνη την ώρα θα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο και εκεί λόγω της έλλειψης του προσωπικού δίνεται προτεραιότητα στα σοβαρά περιστατικά άρα, μάλλον θα περιμένετε… ή να ψάξετε κάποιον φίλο φαρμακοποιό. Είναι τόσο απλό και όμως μία απλή ένεση, βάζει τον άνθρωπο σε μία περιπέτεια να βρει κάποιον που ξέρει. Σε μας είναι απλό. Αρκεί ένα τηλεφώνημα και είμαστε στον χώρο του και καλύπτουμε αυτήν του την ανάγκη.

Επίσης, οι νοσηλευτικές μας υπηρεσίες δεν σταματούν σε αυτό το σημείο.  Γίνεται από την πλευρά μας μέτρηση ζωτικών σημείων, περιποίηση σε ανθρώπους με κατάκλιση και τραύματα, επίσης γίνεται τοποθέτηση και αλλαγή ουροκαθετήρα. Σας έχει τύχη να θέλετε να γράψετε τα φάρμακα σε κάποιον γιατρό ή ο ανήμπορος άνθρωπος σας να πρέπει να πάρει τα φάρμακά του και εσείς να απουσιάζεται; Εμείς είμαστε στο πλευρό του δικού σας ανθρώπου. Άλλη υπηρεσία που αναλαμβάνουμε στο σπίτι του ασθενούς είναι ο απλός και υψηλός κατακλυσμός και φυσικά λουτρό επί κλίνης.

img_20161111_130431

Xanthitimes.gr: Ομολογουμένως είναι πολλά αυτά που κάνετε και πολύ σημαντικά. Άλλες υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Βεβαίως. Παρέχουμε υπηρεσίες οικογενειακού Βοηθού.

 

Xanthitimes.gr: Δηλαδή;

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: Αναλαμβάνουμε την φύλαξη ασθενών και ηλικιωμένων στο σπίτι, Φροντίζουμε για την διατήρηση της υγιεινής και της καθαριότητας του σπιτιού. Προετοιμάζουμε το γεύμα των ασθενών και πληρώνουμε τους λογαριασμούς του σπιτιού όταν αδυνατεί να μετακινηθεί ο πάσχων συνάνθρωπος μας. Συνοδεύουμε τους ασθενούντες   στις ιατρικές υπηρεσίες ακόμη και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

img_20161111_130735

Xanthitimes.gr: Πριν σας συγχαρώ για όλα τα παραπάνω πείτε μου σας παρακαλώ τι είναι οι υπηρεσίες βρεφονηπιοκόμου που βλέπω εδώ στο πολύ κατατοπιστικό σας φυλλάδιο;

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: (Χαμογελάει). Σας είπα από την αρχή ότι η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ δημιουργήθηκε για να φροντίζει τον άνθρωπο όχι μόνο όταν έχει πρόβλημα υγείας αλλά και για να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας για ασφάλεια, υγεία, στήριξη. Ναι, έχουμε την δυνατότητα να φροντίσουμε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, να τα συνοδέψουμε στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, την παραλαβή  και την φύλαξη του νηπίου μετά το σχολείο. Όπως αντιλαμβάνεστε παρέχουμε όλα όσα θα μπορούσε να κάνει ένα γερό μέλος της οικογένειας, μια μητέρα, ο πατέρας, ένα συγγενικό πρόσωπο,  προς ένα αδύναμο ή νήπιο μέλος της οικογένειας.

 

Xanthitimes.gr: Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω αυτές οι υπηρεσίες συνήθως είναι ακριβές…

img_20161111_130909

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ: (Χαμογελάει με κατανόηση). Μας ενδιαφέρει πρώτα ο άνθρωπος. Η οικονομική κρίση που χτύπησε την Χώρα μας, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση πολλούς συμπολίτες μας  και γνωρίζουμε πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών. Εμείς είμαστε πρώτα άνθρωποι. Για αυτό έχουμε το ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στα γραφεία μας γνωρίζουν πρώτα από όλα ότι είμαστε άνθρωποι και προσφέρουμε φροντίδα.