Παρά είναι ευκολόπιστοι οι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Πυρ και μανία είναι λέει ορισμένοι (φαντάζομαι όχι πολλοί) κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης με τον Γραμματέα της Ν.Ε. Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ επειδή ο τελευταίος με πρόσφατο άρθρο του έβρισε τους μουσουλμάνους της Θράκης, κάτι που ασφαλώς δεν είναι αλήθεια και όσοι εκ των μουσουλμάνων της περιοχής γνωρίζουν ελληνικά μπορούν να διαβάσουν το τελευταίο άρθρο του Ανέστη Αντωνιάδη με τίτλο ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ για να διαπιστώσουν και μόνοι πως για άλλη μια φορά η εσκεμμένη παραπληροφόρηση από ορισμένα ΜΜΕ έκανε και πάλι το θαύμα της.

Βέβαια ορισμένοι δημοσιογράφοι προφανώς πάνε για; χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της παραπληροφόρησης αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν ευθύνη και οι ίδιοι οι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης κι αυτό διότι πείθονται πολύ εύκολα από συγκεκριμένα ΜΜΕ χωρίς να δουν και τις υπόλοιπες θέσεις για οποιοδήποτε θέμα. Επειδή όμως η αλήθεια πρέπει να αποκατασταθεί, οι φίλοι μουσουλμάνοι της ορεινής Ξάνθης θα πρέπει να διαβάσουν ολόκληρο το τελευταίο άρθρο του Ανέστη Αντωνιάδη και όχι μόνο τα κομμάτια που ορισμένοι τους παρουσίασαν και θα διαπιστώσουν πως σε κανένα σημείο του άρθρου δεν έχει γραφτεί κάτι άσχημο για τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Μπήκα στη διαδικασία να γράψω το κείμενο αυτό όχι για να στηρίξω το ΠΑΣΟΚ, είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να με απασχολήσει αλλά επειδή ξέρω τον άνθρωπο Ανέστη Αντωνιάδη και τις απόψεις τους για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από τότε που τον γνωρίζω ήταν και εξακολουθεί να είναι υποστηριχτής του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού χωρίς να μιλάει ούτε για Τούρκους, ούτε για Πομάκους κλπ. Μια τέτοια αναφορά λοιπόν έκανε και στο τελευταίο του άρθρο αλλά ορισμένοι στον τόπο μας είναι τόσο «δημοκράτες» που το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού το θεωρούν βρισιά.

Φυσικά δε χρειάζεται να αναφέρω πως ο κ. Αντωνιάδης μέσω ανώνυμων άρθρων κυρίως δέχεται πολλές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα ενώ ο ίδιος έχει το θάρρος όσα λέει να τα υπογράφει. Ας μη γίνομαι όμως κουραστικός με τις δικές μου απόψεις. Προτρέπω και πάλι τους μουσουλμάνους της ορεινής Ξάνθης να διαβάσουν προσεκτικά το πρόσφατο άρθρο του Ανέστη Αντωνιάδη με τίτλο ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ για να διαπιστώσουν πως απλά έχουν πέσει και πάλι θύμα παραπληροφόρησης.