Μαραθώνια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Υπόθεση για γερά νεύρα

 

Αδέσποτα σκυλιά και φασαρίες από νεαρούς στην πλατεία Μητροπόλεως.

 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας αποδείχτηκε ότι ήταν μία υπόθεση για γερά νευρά.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έβαλε κατά της Δημοτικής αρχής για ζητήματα που θα μπορούσαν να λυθούν μεταξύ των υπηρεσιών.

Πολιτικά σκαμπανευάσματα, άδικες επιθέσεις εκατέρωθεν.

Το ερώτημα διάχυτο μεταξύ των παρατηρητών. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι στηρίζουν τον δήμαρχο ή ο δήμαρχος στηρίζει τους συμβούλους του;

Η σε μάκρος συνεδρίασε ανάγκασε το προεδρείο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα,  το σημαντικό θέμα προς συζήτηση του προϋπολογισμού, να αναβληθεί για σήμερα το απόγευμα στις 18:30.

Ο χορός των καθυστερήσεων ξεκίνησε με το ερώτημα του Σ. Τσιακίρογλου ο οποίος ζητούσε να γίνει κάτι παραπάνω στο θέμα των αδέσποτων σκύλων και η απάντηση που έλαβε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μπόζ Ραμαδάν δεν ικανοποίησε.

img_20161114_190559

αφού στην κυριολεξία ο Αντιδήμαρχος ταμπουρώθηκε στο πλαίσιο του νόμου. Ειδικά στην παρατήρηση του κ. Τσιακίρογλου για ενημέρωση των συνδημοτών μας μέσω προβολών και  σποτ, ο κ. Ραμαδάν αρκέστηκε να πει ότι αυτά προβάλλονται κατά κόρο από τα Εθνικής Εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσιακίρογλου ανέφερε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος και ότι όλα αυτά που αντιδήμαρχος κατέθεσε είναι ευχολόγια.

Το επόμενο θέμα προς τον δήμαρχο Ξάνθης δεν ήταν δυνατόν να απαντηθεί και αφορούσε ομάδες νεαρών  που κατά την διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνονται στην πλατεία Μητροπόλεως, φωνασκούν, ρυπαίνουν, πίνουν και κάνουν χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με τους κατοίκους, οι οποίοι ήταν παρόντες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας, σημείωσε ο κ. Τσιακίρογλου είναι να ανοίξει η συζήτηση.

Η κ. Νικολάου Αναστασία, κάτοικος της παλιάς πόλης ανέφερε ότι επανειλημμένα ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με το σκεπτικό να βάλει περιπολίες γιατί πλέον οι κάτοικοι της παλιάς πόλης δεν νοιώθουν ασφαλείς για να συμπληρώσει. «Θα γίνουμε τα Εξάρχεια της Ξάνθης».

Ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε ότι γνωρίζει το θέμα και είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση.

Η τοποθέτηση του Ν. Λεοντή ήταν καταπέλτης για τον τρόπο επίλυσης των κοινωνικών ζητημάτων που εμφανίζονται στον δήμο.

ΒΙΝΤΕΟ

Έμεινε η συζήτηση εκεί, αφήνοντας μία αίσθηση ότι κάποια πράγματα συζητούνται απλά για να συζητούνται όπου ο Ξυνίδης θύμισε στον πρόεδρο ότι υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις του από το προεδρείο οι οποίες τέθηκαν από τον ίδιο προς το προεδρείο εδώ και καιρό.

img_20161114_185236