Ούτε και ομογάλακτοι δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την ανοικτή επιστολή μίσους που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

Τα αριστερά ομογάλακτα κόμματα του γύρισαν την πλάτη το ίδιο βέβαια και τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς ο ένας μετά τον άλλον λένε ότι την πάτησαν.

Οι Ξανθιώτες έστεκαν παραπέρα βλέποντας έναν αχταρμά «δημοκρατικών» πολιτών συμπεριλαμβανομένων και των φασιστών του DEP, εξαπτέρυγα του Τουρκικού Προξενείου, πρεσβευτές της τρομοκρατίας και του εκβιασμού, αφού δεν επιτρέπουν στους Πομάκους τον ήρεμο αυτοπροσδιορισμό τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικές φιγούρες χωρίς κανένα εκτόπισμα, έκαναν αυτό που μονάχα ξέρουν να κάνουν. Να φωνάζουν κατά της φασιστικής Χ.Α. χωρίς να βλέπουν δίπλα  τους τα στελέχη του DEP και παραδίπλα τους «δημοκράτες» αντιφασίστες που τα σημαιάκια τους ήταν δεμένα σε ρόπαλα.

Τέλος, σημάδι πως υπάρχει σχέση «αγάπης» με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κάτι που η ίδια η ΝΕ εμμέσως πλην σαφώς  το παραδέχεται.

Η πρόταση που καταλήγει η ανακοίνωση μίσους και ρατσισμού για οτιδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους  λέει: «Πολλώ δε μάλλον, που κάποιοι εσκεμμένα, προσπάθησαν να συνδέσουν τη μαζική, ειρηνική πορεία με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν μετά το τέλος της από ομάδες ατόμων, τα οποία δεν συμμετείχαν στην πορεία».

Θα πρέπει κάποιος να θυμίσει στην Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ότι αυτά τα «άτομα» χαρακτηρίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους αντεξουσιαστές και αναρχικούς.

Κάτι που προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λησμόνησε το γεγονός ότι η Ξάνθη για πρώτη φορά γνώρισε την τυφλή βία.

Η  επιστολή της ΝΕ γράφτηκε μετά τα επεισόδια και άρα είχαν εικόνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για  ποια «άτομα» επρόκειτο και τι έκαναν. Δυστυχώς για την Ξάνθη, ο δημοκρατικότατος ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του,  δεν κάνει καμία αναφορά και δεν καταδικάζει την βία από όπου και αν προέρχεται».