Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 21 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν την (7-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 43χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 17χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.  

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με ρουμάνικες πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 43χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Λίγο πιο κάτω, ο 43χρονος ακινητοποίησε το όχημα, αποβίβασε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες και συνέχισε την πορεία του. Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής, ακινητοποίησε εκ νέου το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 17χρονο, συνοδηγό και συνεργό του 43χρονου, ενώ διαπίστωσαν ότι οι δύο (2) δράστες, προωθούσαν, συνολικά, στην ενδοχώρα είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει για τον 17χρονο και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 3 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.