Στην Ξάνθη το Σάββατο 5/11, εκατοντάδες δημοκρατικοί πολίτες, έδωσαν το  δυναμικό παρόν, στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων – ορμητηρίων βίας της Χρυσής Αυγής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ΚΕΕΡΦΑ,  των πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεγαλειώδης πορεία ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης. Η Ξάνθη έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στον φασισμό και τη ΧΑ. Συνδικάτα, σωματεία, ο φοιτητικός σύλλογος, αντιφασίστες και δημοκρατικοί πολίτες της Ξάνθης βρέθηκαν στον δρόμο με ένα κοινό σύνθημα:

«Να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήριο της Χρυσής Αυγής, έξω οι φασίστες από την Ξάνθη».

Στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι τρεις Βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Στάθης  Γιαννακίδης, Γρηγόρης Στογιαννίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Αϊχάν  Καρά Γιουσούφ.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τρόμαξε τοπικούς παράγοντες και συγκεκριμένα ΜΜΕ. Η αμηχανία των κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, από το μέγεθος της συμμετοχής χωρίς τη δική τους παραίνεση μετατράπηκε σε φθόνο, κατηγόριες και συκοφάντηση. Πολλώ δε μάλλον που κάποιοι εσκεμμένα προσπάθησαν να συνδέσουν τη μαζική, ειρηνική πορεία με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν μετά το τέλος της από ομάδες ατόμων, τα οποία δεν συμμετείχαν στην πορεία.

Η Δημοκρατία δεν θα βγει ποτέ ξανά αντισυνταγματική.

Είναι ξεκάθαρο πως ο φασισμός και οι νεοναζιστικές πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στην πόλη της Ξάνθης. Αντιστεκόμαστε, δεν συναινούμε στη λογική της τρομοκράτησης και του μίσους.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης