Η αντιφασιστική  διαδήλωση που έγινε στις 5-11-2016 στην πόλη μας, ενόψει της προκλητικής παρουσίας υπόδικων φασιστών βουλευτών και στελεχών στα εγκαίνια των νέων γραφείων της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής» -μετά το κλείσιμο των παλιών πριν από δύο χρόνια- στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Χαιρετίζουμε όλους τους αντιφασίστες που έλαβαν μέρος και βροντοφώναξαν την απαίτηση του Ξανθιώτικου λαού « Έξω οι εγκληματίες Ναζί της ΧΑ  από την Ξάνθη».

Στην διαδήλωση συμμετείχαν πλήθος μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων, διάφορα κόμματα,  απλοί αντιφασίστες συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας. Η ΛΑΕ Ξάνθης δεν κατέβηκε με τις κομματικές της σημαίες, σεβόμενη την αυτονομία των οργανωτών της εκδήλωσης. Προσκάλεσε, όμως, με ανακοινώσεις της τον λαό της Ξάνθης να συμμετάσχει στην εκδήλωση, συμφωνώντας με το πολιτικό πλαίσιο των διοργανωτών. Ερωτηματικά προκάλεσε και πάλι η απουσία των οργανωμένων μελών του ΚΚΕ από μια τόσο σημαντική αντιφασιστική διαμαρτυρία.

Συγχαίρουμε τον φοιτητικό σύλλογο της πόλης μας και τα μέλη-φοιτητές της ΛΑΕ που συμμετέχουν, διότι ως επικεφαλής της πορείας επέδειξαν τόλμη, μαχητικότητα, ψυχραιμία,  προσέδωσαν παλμό και  αγωνιστικότητα στην παλλαϊκή διαδήλωση.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια  καπελώματος  που ακολουθήθηκε από τοπικά κομματικά στελέχη της κυβέρνησης. Με δηλώσεις τους θέλησαν να μηδενίσουν την ενεργητική παρουσία άλλων κομμάτων και φορέων. Όμως, η απουσία ανακοινώσεων στήριξης της αντιφασιστικής εκδήλωσης από ορισμένα κόμματα της πόλης μας του κεντροδεξιού χώρου στον οποίο αναζητεί τους εν δυνάμει συμμάχους του το κυβερνητικό κόμμα, δεν εμπόδισε  την μαζική συμμετοχή αντιφασιστών συμπολιτών μας.

Η εγκληματική ΧΑ πήρε μια ηχηρή απάντηση από τον λαό της Ξάνθης στην προσπάθεια της να “βάλει πόδι” (να αποκτήσει και πάλι στέγη) στην δημοκρατική μας πόλη. Σε κάθε προσπάθεια επανεμφάνισής  τους στον τόπο μας, θα μας βρίσκουν απέναντι μαζικά και μαχητικά όπως το Σάββατο.

Είναι γνωστό ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με ομόφωνο ψήφισμά του ο Δήμος Ξάνθης έχει χαρακτηρίσει τη ΧΑ ανεπιθύμητη στην πόλη, ενώ δεν της επετράπη πρόσφατα να καταθέσει στεφάνι στα Ελευθέρια της Ξάνθης.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να κλείσουν και τα νέα γραφεία της ΧΑ.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μην τολμάει κανείς φασίστας να εμφανιστεί.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ