Με παρεμβάσεις του ο βουλευτής της ΝΔ Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης αναδεικνύει τα θέματα που αφορούν τον νομό Έβρου σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε στον Έβρο, τα ρίχνουν «κάτω από το χαλί».

Ποιο συγκεκριμένα ο βουλευτής ρωτόντας τους αρμόδιους Υπουργούς.

Κοινοβουλευτικά αυτήν την εβδομάδα αναδείξαμε το θέμα της ένταξης του Έβρου στην Α’ κλιματική ζώνη. Συζητήσαμε την Επίκαιρη Ερώτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και αναπτύξαμε διεξοδικά τα επιχειρήματά μας για την αδικία που έχει υποστεί ο Νομός μας.

Δεν γίνεται ο βορειότερος Νομός της χώρας να μένει εκτός της πρώτης κλιματικής ζώνης και να μας κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με Καρδίτσα, Τρίκαλα και Χαλκιδική. Η κυβέρνηση φρόντισε να κάνει αλλαγή κλιματικής ζώνης σε Σέρρες και Ιωάννινα, αλλά έδειξε αδιαφορία για τον Έβρο.

Ο Νομός μας χαρακτηρίζεται από δριμείς χειμώνες, με τις θερμοκρασίες να είναι έως και πολικές σε μερικές περιοχές του Βορείου και κεντρικού Έβρου. Επίσης εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και την έλλειψη χρημάτων για την αγορά πετρελαίου πολλοί κάτοικοι φεύγουν σαν “αποδημητικά πουλιά”  από το Νομό και πηγαίνουν στα παιδιά τους, ή σε λοιπούς συγγενείς τους, σε πιο ζεστές περιοχές με αποτέλεσμα να ερημώνουν τα χωριά μας.

Στα παραπάνω επιχειρήματα πρέπει να προσθέσουμε και το κόστος στα καύσιμα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του Έβρου να αναγκάζονται να τα προμηθεύονται από γειτονικές χώρες.

Επίσης, αυτήν την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη συναντηθήκαμε με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη και με θεσμικούς φορείς των νομών Έβρου και Ροδόπης με βασικό θέμα συζήτησης τα διόδια στη Μέστη.

Από τη συνάντηση που είχαμε προέκυψε ότι θα γίνουν νέες μελέτες για την αναλογικότητα της χρήσης των διοδίων. Εμείς τους εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας και περιμένουμε να γίνει νέα συνάντηση στα τέλη του μήνα