Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών 

 

Κατασχέθηκαν πάνω από μισό κιλό  ακατέργαστης κάνναβης και 383 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με ποσότητα βουτύρου

 

Συνελήφθησαν χθες (31-10-2016) το μεσημέρι, σε χωριά της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο 23χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες, διότι εντοπίσθηκαν να κατέχουν ποσότητες ναρκωτικών.

3

Αναλυτικότερα, ο ένας 23χρονος εντοπίσθηκε να κατέχει σε τρεις (3) οικίες του, σε χωριά και την πόλη της Καβάλας, καθώς και σε δασώδη περιοχή του νομού:

  • 10 νάιλον συσκευασίες και 1 γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 444,9 γραμμαρίων
  • 1 γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με ποσότητα βουτύρου, βάρους 383 γραμμαρίων.

 

Επίσης, στην κατοχή του παραπάνω δράστη βρέθηκε 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 7,7 γραμμαρίων.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άλλο 23χρονο να κατέχει στην οικία του, σε χωριό της Καβάλας και σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, έξι (6) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 128 γραμμαρίων.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν 580,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 383 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με ποσότητα βουτύρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (1-11-2016) το πρωί, στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.

 

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Λίγο πιο κάτω, στη διασταύρωση Προβατώνα, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος εντός του οικισμού, πλην όμως  εντοπίσθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και συνελήφθη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, σε θαμνώδη περιοχή του Φυλακτού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι καθοδηγούσε, πεζός, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.