Οι δανειστές είναι «ακραίοι» λέει ο Κατρούγκαλος

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Για να τα βάλουμε λίγο σε τάξη τα πράγματα μετά τις πρώτες επαφές που είχαν τα ξεφτέρια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους δανειστές και σκοπό τον τερματισμό της αξιολόγησης.

Παραδέχονται ότι οι δανειστές βάζουν αστερίσκους αλλά δεν βάζουν μέτρα. Θα τα βάλλουν όλα μαζί λίγο πριν την τελική αξιολόγηση η οποία θα τελειώσει λένε τον Δεκέμβριο χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζουν ποιού έτους.

untitled-mikres-angelies

Προσέξτε τώρα τι λένε οι αθεόφοβοι, λένε, για να είναι ευέλικτη η κυβέρνηση και να αποκτήσει ένα μαξιλάρι 400 εκ. ευρώ, λένε, να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες αλλά μόνο…στο ΥΕΘΑ.

Εδώ βογκάει ο τόπος από τις προσλήψεις από τα παράθυρα, την δημιουργία οργανισμών χωρίς αντικείμενο και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος στο μεταναστευτικό και γενικότερα σε όλα τα Υπουργεία, οι δανειστές, λένε τα οικονομικά ξεφτέρια, έβαλαν απλά έναν αστερίσκο στις δαπάνες του ΥΕΘΑ την στιγμή που όχι δίπλα από την Ελλάδα, αλλά πάνω της πυκνώνουν οι «γκρίζοι» καπνοί του πολέμου.

Και το καλλίτερο απ όλα είναι η διαπίστωση ότι παρουσιάζονται υπερέσοδα στα κρατικά ταμεία κατά 1δις. ευρώ. Βέβαια κανένας από τα ξεφτέρια δεν απαντά στο ερώτημα του χρόνου αυτή η «υπεραπόδοση» τι θα αποδώσει αφού η υπερφολόγηση έπιασε «ταβάνι»;

Ένας καφές έμεινε έξω από τον ληστρικό τρόπο σκέψης των ξεφτεριών και εκείνος από 1-1-17 θα φορολογηθεί.

Από το υγεία παιδεία και όλα τα συνθήματα κρατήστε τα αλλά μην υπολογίζεται στο θέμα της υγείας να πάει κάτι καλλίτερα με δεδομένο ότι το ποσόν του προϋπολογισμού ύψους 300εκ. ευρώ που προοριζόταν για την υγεία, πλέον θα πάει λένε, για το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, αν βέβαια μπορέσει να ζήσει καμιά οικογένεια με αυτό.

Ακούστε και το άλλο. Η παγκόσμια τράπεζα, άλλος νταβατζής αυτός, έθεσε θέμα μείωσης του αφορολογήτου αλλά τα δικά μας οικονομικά λιοντάρια Τσακαλώτος και Χουλιαράκης είπαν: «Ο καθένας μπορεί να φέρνει στο τραπέζι όποιο θέμα θέλει, δεν σημαίνει όμως ότι γίνεται και αποδεκτό. Για μας, το θέμα του αφορολόγητου έχει κλείσει, δεν το επαναφέρουμε, δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου».

Αυτό το τελευταίο «αντριλίκι» από τους δουλευταράδες της κυβέρνησης το έχω ξανακούσει. «Μαύρα τα γραμμένα μας», όποτε πουλάνε τσαμπουκάδες οι δικοί μας.

Ευτυχώς που στον κοινωνικό τομέα και ειδικότερα στα κοινωνικά επιδόματα, κατάφερε η κ. Φωτίου, λένε, ότι δεν θα γίνουν περικοπές και ναι, μα την Παναγία, το κατάφερε και τους έπεισε η Υπουργάρα κ. Φωτίου και δεν βλέπουν οι φιλάθρωποι παραπάνω μειώσεις. Οι δανειστές το κατάλαβαν, τα οικονομικά ξεφτέρια του ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβαν;

  • Βέβαια δεν τελείωσαν τα βάσανα αφού θα κουβεντιάσει λέει μαζί τους ο μέγας εργατοπατέρας Κατρούγκαλος που στέλνει επιστολές συμπαράστασης και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων την ώρα που τους κόβει το ΕΚΑΣ, αυτός λέει, αύριο θα διαπραγματευτεί αλλά όμως πριν διαπραγματευτεί με τους «φονιάδες των λαών» ήδη δήλωσε ότι οι δανειστές έχουν «Ακραίες θέσεις» για τα εργασιακά.
  • Προφανώς ο άνθρωπος δεν κατάλαβε ότι μιλάει με δανειστές οι οποίοι απλά θέλουν να πάρουν πίσω τα λεφτά που μας δάνεισαν.
  • Ή πλάκα μας κάνει ή δεν ξέρει τι του γίνεται.
  • Πάντως και στις δύο περιπτώσεις ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος όπως οι περισσότεροι υπουργοί που παίζουν την ζωή μας στα δάχτυλα τους σαν να είναι κομπολόι.