Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με τη σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ως προς την οικονομία, αντί ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της βλάβης που έχουν προκαλέσει αυτός και οι συνεργάτες του, αντί να αντιληφθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας είναι η παρουσία της κυβέρνησής του, προσπαθεί να παραβιάσει ανοικτές θύρες ως προς το χρέος για να δείξει ότι δήθεν έχει στόχο και διεθνείς συμμάχους και αντιπάλους.

untitled-paral-11222Το μόνο δυστυχώς που έχει καταφέρει είναι οι δεδομένες από το 2012 πρόσθετες παραμετρικές αλλαγές που επηρεάζουν την παρούσα αξία και θα συμπληρώσουν τη μεγάλη παρέμβαση του 2012 στην ονομαστική και στην παρούσα αξία του χρέους, να μετακινηθούν από τις αρχές του 2015 στα μέσα του 2018 και να συνδεθούν με τους όρους του τέταρτου μνημονίου που είναι όλο δικό του, όπως και το τρίτο. Ας μη προκαλέσει τουλάχιστον μεγαλύτερη ζημία με το ψευδές σκηνικό που προσπαθεί να στήσει και πάλι για φτηνούς επικοινωνιακούς  λόγους.

 

Ως προς τους θεσμούς, τα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη, είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεται – γιατί ο τρόπος που σκέπτεται δεν το επιτρέπει –  ότι σε μια συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, ο τελικός λόγος για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις θεσμικές εγγυήσεις, μια από τις οποίες είναι η πολυφωνία των ΜΜΕ, ανήκει όχι στη Βουλή και την κυβέρνηση, αλλά σε Ανεξάρτητες Αρχές και εντέλει στην Ελληνική Δικαιοσύνη που ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων.  Αλλά και πέραν αυτής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εξελίξεις θα τον βοηθήσουν να τα αντιληφθεί όλα αυτά.