Την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της πανηγύρισε η Xanthi FC το απόγευμα του Σαββάτου. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την επιτυχία επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, κέρδισε και τον Πλατανιά στα Χανιά. Το τελικό 0-1 διαμορφώθηκε από το δεύτερο φετινό γκολ του Χαμζά Γιουνές που σημειώθηκε στο 19ο λεπτό, με την ξανθιώτικη ομάδα να φτάνει τους 8 βαθμούς στον σχετικό πίνακα. Οι παίκτες της Xanthi FC για 4ο διαδοχικό παιχνίδι παραμένουν αήττητοι έχοντας αγωνιστεί 4 φορές εκτός έδρας στα πρώτα 6 παιχνίδια πρωταθλήματος.
Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 19’ ο Νιέτο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Γιουνές αφύλακτος μέσα στην περιοχή έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο έδαφος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Σωτηρίου κάνοντας το 0-1. Στο 37’ ο Τσουράκης από κοντά έκανε την προσπάθεια με την μπάλα να καταλήγει στον Μουνάφο και τους αμυντικούς να απομακρύνουν. Στο 39’ σε φάση «καρμπόν» με το 0-1, ο Γιουνές δεν άλλαξε την πορεία της μπάλας με την ευκαιρία να χάνεται. Στο 56’ το σουτ του Γιακουμάκη από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.
Στο 47’ ο Νιέτο έκανε την συρτή πάσα με τον Μπανανά να προλαβαίνει με προβολή τον Βασιλακάκη. Το σουτ του Αποστόπουλου στο 49’ πέρασε άουτ και στο 52’ νέα άστοχη προσπάθεια για τον Πλατανιά με τον Γκνιάτιτς. Στο 56’ μετά από κόρνερ, ο Γκνιάτιτς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Μπανανά στο β’ δοκάρι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 73΄ ο προωθημένος Μπαξεβανίδης έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Σωτηρίου. Το σουτ του Γουνδουλάκη μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς στο 88′. Στις καθυστερήσεις έκανε το σουτ με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταύρος Μάνταλος της ΕΠΣ Καβάλας με βοηθούς τους κ.κ. Νικόλαο Γεωργαράκο (ΕΠΣ Αθηνών) – Κωνσταντίνο Κώστα (ΕΠΣ Εύβοιας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Βοσκάκης της ΕΠΣ Ηπείρου.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Γκνιάτιτς, Μπαξεβανίδη, Λάζιτς, Ζίβκοβιτς.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος (70’ Ντιλαβέρ), Στανισάβλιεβιτς (46’ Γουνδουλάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Τσουράκης, Μουνάφο, Γιακουμάκης.
Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Βασιλακάκης (69’ Λάζιτς), Ντε Λούκας, Λουσέρο, Νιέτο (77’ Τριάδης), Γιουνές (83’ Ράνος).