Έντονος ο προβληματισμός των Ξανθιωτών για τις παιδικές χαρές

 

Αγακτισμένος συμπολίτης μας, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με την εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» στoν super fm με τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις κλειστές παιδικές χαρές.

untitled-paral-11222Μάλιστα, όπως είπε ο συνδημότης μας, πολλοί είναι οι γονείς με μικρά παιδιά που καθημερινά προβληματίζονται για το που θα πάνε τα παιδιά τους να παίξουν, επειδή σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές είναι κλειστές.

Η μεγάλη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας έγκειται στο γεγονός ότι ο δήμος της Ξάνθης, πρώτα «ξήλωσε» τις παιδικές χαρές και μετά, λόγω της γνωστής άλλωστε από παλιά νομοθεσίας, ξεκίνησε την διαδικασία για να επανατοποθετηθούν τα ασφαλή παιγνίδια στις παιδικές χαρές, σημειώνοντας ότι ο γονιός δεν έχει κάθε ημέρα την δυνατότητα να πηγαίνει τα παιδιά στους ιδιωτικούς παιδότοπους λόγω κόστους.

Ο εν λόγω ακροατής μας μάλιστα, δεν δίστασε να αναρωτηθεί μήπως ο δήμος Ξάνθης επίτηδες καθυστερεί να προχωρήσει το άνοιγμα των παιδικών χαρών προκειμένου να υποστηριχθούν οι ιδιωτικοί παιδότοποι, σαφώς και δεν το εννοούσε όμως, ψάχνοντας να βρει τι συμβαίνει και είναι ο μοναδικός δήμος στην περιφέρεια που έχει κλειστές τις παιδικές χαρές, είπε ότι από τις σκέψεις των γονιών περνούν διάφορα.

Σε συζήτηση μας με αντιδήμαρχο της διοίκησης Δημαρχόπουλου ήταν εμφανέστατη η προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ρίξει εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες και στην προηγούμενη διοίκηση, αλλά δεν έπεισε κανέναν γιατί το επιχείρημα των συνομιλητών ήταν αφοπλιστικό. «Ο δημότης, δεν ενδιαφέρετε για τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και κωλυσιεργίες αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του δήμου. Ο δημότης, κάτι που στο τέλος αναγκάστηκε και ο ίδιος αντιδήμαρχος να παραδεχτεί, θέλει τις παιδικές χαρές, θέλει την πόλη του καθαρή και χωρίς αδέσποτα στους δρόμους».

Η ουσία είναι ότι οι γονείς με μικρά παιδιά είναι πολύ προβληματισμένοι και παιδικές χαρές ακούνε, αλλά παιδικές χαρές δεν βλέπουν.