Είναι λογικό να έχει κανείς μια ανησυχία βουτώντας στη θάλασσα κοντά σε μεγάλους λευκούς καρχαρίες και το- αμφιλεγόμενο- ειδικό κλουβίχρησιμοποιείται ακριβώς για να παρέχει ασφαλές περιβάλλον ταυτόχρονα με την αίσθηση συνύπαρξης με τον μεγάλο θηρευτή.

Τι γίνεται όμως όταν στο κλουβί καταλήγουν και ο δύτης και ο καρχαρίας;

Αυτό συνέβη στον δύτη στο βίντεο που ακολουθεί, ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος στο κλουβί με τον καρχαρία από τη λάθος πλευρά.

Πιστεύεται, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά της Καλιφόρνια.

Αρχικά ο καρχαρίας φαίνεται να αρπάζει το δόλωμα που του έριξαν από σκάφος ενώ ο δύτης βρίσκεται μέσα στο κλουβί για να τον φωτογραφίσει.

Ένα δευτερόλεπτο μετά, με τρόπο ανεξήγητο, στο κλουβί κάτι συμβαίνει και φαίνεται κάποια υποβρύχια αναταραχή. Συνειδητοποιώντας πως ο καρχαρίας έχει βρεθεί από τη λάθος πλευρά του κλουβιού, εκεί που είναι και ο δύτης δηλαδή, το πλήρωμα του σκάφους ανοίγει την πόρτα για να του δώσει δρόμο διαφυγής.

Πράγματι μερικές στιγμές μετά ο καρχαρίας πετάγεται μέσα από το κλουβί, αιμορραγώντας, καθώς προφανώς τραυματίστηκε μπαίνοντας στο κλουβί. Με το που ξαναβρίσκεται ελεύθερος στη θάλασσα ο μεγάλος λευκός καρχαρίας εξαφανίζεται ενώ το πλήρωμα του σκάφους συνειδητοποιεί πως αγνοείται ο δύτης που βρισκόταν στο κλουβί.

Λίγο μετά όμως εκείνος αναδύεται, αρτιμελής και σώος, εν μέσω ζητωκραυγών. «Η καρδιά μου θα σπάσει» λέει χτυπώντας το στήθος του.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, παρότι στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας ζουν πολλοί μεγάλοι λευκοί καρχαρίες οι επιθέσεις είναι σπάνιες. Η τελευταία σημειώθηκε τον Ιούνιο με μια 52χρονη γυναίκα να δέχεται δαγκωματιά στο πόδι. Μετά την επίθεση δύο μεγάλοι λευκοί καρχαρίες με μήκος έως 3,5 μέτρα εντοπίστηκαν στην περιοχή και οι παραλίες έκλεισαν.

 

shark2

 

shark1