Να ανοίξει το δημοτικό πάρκινγκ, απαιτούν οι Ξανθιώτες

Μετά το κλείσιμο του άτυπου πάρκινγκ του Γκέρυ, το πρόβλημα παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης έγινε εφιάλτης ειδικά τις βροχερές μέρες και όσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες το κρατούν κλειστό, γιατί κακά τα ψέματα κανένας θεσμικός παράγοντας δεν θα βάλλει το κεφάλι του στον «ντορβά» όταν μάλιστα έχει να κάνει με την Υπηρεσία νεοτέρων μνημείων και γενικότερα με το Υπουργείο Πολιτισμού όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Η αγορά στενάζει κάτω από την δυσπραγία και οι Ξανθιώτες, όσοι έχουν την διάθεση να κατεβούνε στην αγορά και ο καθένας να την ενισχύσει σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνάμεις, είναι αδύνατο γιατί δεν βοηθά ούτε η αστική συγκοινωνία αλλά ούτε υπάρχει και η δυνατότητα παρκαρίσματος κοντά στην αγορά, για να μπορέσει ο Ξανθιώτης και να απολαύσει την βόλτα του, αλλά και να στηρίξει την αγορά της πόλης.

Με απόφαση του δικαστηρίου το πάρκινγκ ξαναήρθε στα χέρια του δήμου και οι υπεύθυνοι σαφώς και σκέφτονται να βρεθεί ένας τρόπος να λειτουργήσει για να εξυπηρετηθούν οι Ξανθιώτες.

Όμως, όπως αναφέρουν πηγές μέσα από τον δήμο, αυτό είναι πρόβλημα γιατί η δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία έχει συνέχεια και, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη απόφαση του δικαστηρίου παρ όλη την πρόθεση που υπάρχει από την πλευρά του δήμου το πάρκινγκ να λειτουργήσει προς εξυπηρέτηση των Ξανθιωτών αλλά….

Αυτή  την στιγμή, οποιαδήποτε κίνηση της δημοτικής αρχής είναι στον αέρα και εντωμεταξύ η ταλαιπωρία των οδηγών της Ξάνθης, αλλά και της αγοράς, κάθε ημέρα μεγαλώνει.

Οι Ξανθιώτες δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της αντιδικίας του δήμου με την επιχειρηματία του πάρκινγκ, εκείνο που γνωρίζουν είναι ότι ταλαιπωρούνται και ένα περιουσιακό τους στοιχείο είναι ανενεργό.

Το περιουσιακό τους στοιχείο  και δεν αποφέρει χρήματα στον δήμο, αλλά και δεν  εξυπηρετεί τους πολίτες.

Είναι ευθύνη του δήμου Ξάνθης, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να δώσει στους Ξανθιώτες το πάρκινγκ.