«Για άλλη μία “βόμβα” παραπληροφόρησης, που διακινείται μέσα από σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν αναδρομικές μειώσεις, οι οποίες “κρύβονται” στις προσωρινές συντάξεις», κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, τα δημοσιεύματα επικαλούνται αυθαίρετα παραδείγματα προσωρινών και οριστικών συντάξεων, έτσι ώστε ο υπολογισμός τους να οδηγεί σε μειωμένες συντάξεις, με συνέπεια την επιστροφή αναδρομικών.

«Μεμονωμένες αποκλίσεις προσωρινών και οριστικών συντάξεων παρατηρούνταν και στο παρελθόν, με τον παλιό τρόπο υπολογισμού» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

«Ωστόσο», όπως τονίζει, «τέτοιες τυχόν οριακές περιπτώσεις δεν έχουν σχέση με τα όσα υποστηρίζουν τα κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα, που μοναδικό στόχο έχουν να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια και φόβο στους συνταξιούχους». «Το ευφάνταστο σενάριο περικοπών επενδύεται και με τη “σύσταση άτυπης επιτροπής ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων”, η οποία δήθεν διαπιστώνει ανάγκη τροποποίησης του νόμου. Τέτοια επιτροπή δεν υφίσταται, παρά μόνο στη φαντασία των συντακτών του σχετικού “ρεπορτάζ”» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.