Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις αντιπροσωπειών ποδοσφαιριστών της Xanthi FC σε πολλά σχολεία του Νομού με αφορμή την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Για 3η συνεχόμενη χρονιά η ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ συνεργάζεται με τα Σχολεία με σκοπό τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των επισκέψεών της για τα παιδιά, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της και να συμμετάσχουν μαζί τους σε παιχνίδια, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για θέματα της άθλησης, της διατροφής, της συμμετοχής και της επαγγελματικού προσανατολισμού, όσο αφορά τον αθλητικό τομέα και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο.
Φέτος το θέμα της εν λόγω ημέρας ήταν: «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους».
Η Xanthi FC με τους Παναγιώτη Τριάδη, Μιχάλη Ζαρόπουλο, Αριστοτέλη Κολλαρά και τον υπεύθυνο αποκατάστασης Γιώργο Τσονάκα επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με τους Δήμο Μπαξεβανίδη, Αριστοτέλη Καρασαλίδη, Παναγιώτη Σταθάκη το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, με τους Αντώνη Ράνο, Μανώλη Δεμένικο, Στράτο Σβάρνα και τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργο Μαλαδένη το 4ο και το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Κώστα Φλίσκα, Ραφαήλ Μελισσόπουλο και τον προπονητή τερματοφυλάκων Αλέκο Μαλαδένη το 13ο Δημοτικό Σχολείο, με τους Καρίμ Σολτάνι, Θοδωρή Βασιλακάκη, Κωνσταντίνο Κώστα και τον γυμναστή της ομάδας Τάσο Σιδερίδη το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης και με τους Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου Οκάν, Λάζαρο Ορφανίδη και τον team manager Γιώργο Κασναφέρη το Γυμνάσιο Ερασμίου, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις δραστηριότητες των σχολείων με τους μαθητές εκτός από το παιχνίδι να μαθαίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ενώ παράλληλα φωτογραφήθηκαν μαζί τους ζητώντας και αυτόγραφα.

Το απόγευμα η ξανθιώτικη ομάδα επέστρεψε σε ρυθμούς προπονήσεων μετά το ρεπό της Κυριακής και μπήκε στην εβδομάδα της προετοιμασίας της για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (16:00, “Απ. Νικολαϊδης”). Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές στις 17:00 στο προπονητήριο της ομάδας ξεκίνησαν τις ασκήσεις προθέρμανσης και στη συνέχεια υπήρξαν παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανεβάζει ρυθμούς ενώ ο Περέιρα Γουάλας συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα. Ο Κασά Καμαρά επέστρεψε από τις υποχρεώσεις της Εθνικής του ομάδας ενώ ο Πέτρος Ορφανίδης αναμένεται να επιστρέψει αύριο καθώς σήμερα ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων Ελλάδος με αντίπαλο την Ουγγαρία στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 3-1.